Смачним домашнім торт Пломбір
Заварні коржі торта Пломбір виходять дуже м’якими, а завдяки ароматному, заварному крему, ще й ніжними. Готується десерт просто, виходить досить великий торт, відмінно підходить для свят і сімейних чаювань.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко і вода по 100 г;
- борошно, 120 г;
- масло вершкове, 80 г;
- сіль і цукор по дрібці;
- яйця, 3 – 4 шт.
Для приготування пломбірного крему необхідно:
- молоко, 500 г;
- яйця, 2 шт;
- цукор, 150 г;
- ванілін;
- крохмаль кукурудзяний, близько 60 г;
- масло вершкове жирне, 160 г.
Як приготувати торт Пломбір
Яйця збиваємо з цукром і крохмалем, ваніліном за допомогою віночка.
Молоко ставимо на плиту і додаємо в суміш, добре перемішуємо.
Варимо крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Консистенція повинна бути густою. Охолоджуємо крем.
Порада: крохмаль можна замінити борошном або взяти по 30 г борошна і крохмалю.
Виймаємо вершкове масло, щоб воно розм’якшилося.
Для тіста змішуємо молоко і воду. Вершкове масло і ставимо на плиту.
Коли маса добре нагріється, всипаємо просіяне борошно і вимішуємо лопаткою.
Коли все тісто збереться у клубок, знімаємо з плити і охолоджуємо до теплого стану.
Коли тісто охолоне, додаємо по 1 яйця і добре кожен раз вимішуємо.
Шматок пергаменту за розміром вашої форми кладемо на стіл.
Викладаємо частину тіста і розрівнюємо в один шар будь-якої форми. Виходить 2 таких коржа.
Випікаємо від 10 до 15 хвилин при 180 градусах. Охолоджуємо.
Збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності і частинами додаємо крем, збиваємо до однорідності.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом. Коржі можна розрізати на 2 частини, якщо ви робили прямокутні.
Торт можна обсипати мигдальними пелюстками, крихтою.
Накриваємо плівкою і ставимо на кілька годин в холодильник.
Ось такий простий і смачний пломбірний десерт у вас повинен вийти.