Смак бабусиної випічки. Рогалики на кефірі

Всі хто хоч раз кошутвав бабусині рогалики на кефірі, скажуть що це найсмачніші рогалики. А хто ще не коштуваув, то саме час.

Отож перейдемо до самого приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко тепле – 50 г;
  • борошно – 600 г;
  • кефір – 200 г;
  • яйце – 2 шт;
  • цукор – 3 ст.л;
  • дріжджі – 25 г;
  • сіль – 0.5 ч.л.

Для змазування булочок візьміть жовтки – 2 шт, молоко – 40 г, кунжут і мак.

Процес приготування

Дріжджі змішуємо з теплим молоком, сіллю, цукром, яйцями і кефіром.

Розтоплюємо масло вершкове, з’єднуємо з рештою маси.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто, добре вимішуємо, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1.5 години.

Розкачуємо тісто і ріжемо його на трикутники, кожен звертаємо рогаликом.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо рогалики, змащуємо збитими жовтками з молоком і посипаємо присипкою за бажанням.

Духовку розігріваємо до 1180 градусів і випікаємо до рум’яної.

Після того як виймете з духовки, за бажанням можна посипати цукровою пудрою теж додає апетиту!

Не вдається скопіювати.