Смак бабусиної випічки. Рогалики на кефірі
Всі хто хоч раз кошутвав бабусині рогалики на кефірі, скажуть що це найсмачніші рогалики. А хто ще не коштуваув, то саме час.
Отож перейдемо до самого приготування.
Необхідні інгредієнти:
- молоко тепле – 50 г;
- борошно – 600 г;
- кефір – 200 г;
- яйце – 2 шт;
- цукор – 3 ст.л;
- дріжджі – 25 г;
- сіль – 0.5 ч.л.
Для змазування булочок візьміть жовтки – 2 шт, молоко – 40 г, кунжут і мак.
Процес приготування
Дріжджі змішуємо з теплим молоком, сіллю, цукром, яйцями і кефіром.
Розтоплюємо масло вершкове, з’єднуємо з рештою маси.
Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто, добре вимішуємо, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1.5 години.
Розкачуємо тісто і ріжемо його на трикутники, кожен звертаємо рогаликом.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо рогалики, змащуємо збитими жовтками з молоком і посипаємо присипкою за бажанням.
Духовку розігріваємо до 1180 градусів і випікаємо до рум’яної.
Після того як виймете з духовки, за бажанням можна посипати цукровою пудрою теж додає апетиту!