СМАК ЦЬОГО САЛАТУ НЕМОЖЛИВО ЗАБУТИ. ЦВІТНА КАПУСТА З ШАМПІНЬЙОНАМИ – НЕЙМОВІРНО СМАЧНЕ ПОЄДНАННЯ. ВІДКРИВАЮ БАНОЧКУ ВЗИМКУ І МАЮ ЧУДОВУ ЗАКУСКУ

Цей салат – найсмачніший з усіх, що мені доводилося колись пробувати. Рецепт із золотої колекції Лілії Цвіт. Цвітна капуста з шампіньйонами – неймовірно смачне поєднання.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Такий салат точно ніхто не забуде. Усі, хто спробував, відразу просять рецепт.

Необхідні інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 1 кг.
  • Шампіньйони – 1 кг.
  • Червоний солодкий перець – 1 кг.
  • Вода – 500 мл.
  • Олія – ½ стакана.
  • Оцет – ½ стакана.
  • Цукор – ½ стакана.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Гострий перець (за бажанням).
  • Кріп, часник, лавровий лист.

Покроковий рецепт приготування:

Капусту розділяємо на суцвіття, при потребі перерізаємо, я купляла маленьку, тому не різала, перець нарізаємо соломкою, гриби невеликі в мене, навпіл. В киплячу воду засипаємо цукор, олію, сіль, оцет.

Коли закипить, додаємо гриби, варимо 10 хвилин, додаємо капусту – і варимо ще 10 хвилин, додаємо перець, гіркий перець – ще 10 хвилин.

На дно банки ставимо 2 зубчика часнику, лавровий лист і кілька гілочок кропу. Накладаємо салат в банки і стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.

Банки закриваємо. Укутуємо ковдрою до повного остигання.

З цієї порції виходить 6-7 півлітрових баночок.

Рецепт – Лілія Цвіт, Тетяна Полуносік.

Фото – Тетяна Полуносік.

Смачного!