Смак дитинства: горіховий пиріг за старовинним рецептом

Чудовий смак, приголомшливий аромат, найніжніша текстура, оригінальна глазур — все це поєднується в горіховому пирозі, виготовленому з найпростіших інгредієнтів, інформує Ukr.Media.

    Інгредієнти для форми розміром 29 см на 39 см:

    Тісто:

    • 6 яєчних білків;
    • дрібка солі;
    • 250 г вершкового масла;
    • 200 г цукрової пудри;
    • 1 ст. л ванільного цукру;
    • 250 г меленого волоського горіха;
    • 150 г борошна.

    Глазур:

    • 6 яєчних жовтків;
    • 300 г цукрової пудри.

    Приготування:

    Збийте білки із щіпкою солі до стійких піків. Вершкове масло збийте з цукровою пудрою і ванільним цукром до отримання білої однорідної маси. Продовжуючи збивати масло, додайте в чашу подрібнений волоський горіх, а потім борошно.

    Акуратно додайте збиті білки в тісто. Поступово розподіліть тісто за формою, вистеленою пергаментним папером.

    Випікайте горіховий корж за температури 180°C протягом 20 хвилин.

    Для приготування оригінальної глазурі яєчні жовтки збийте з цукровою пудрою і рівномірно розподіліть по гарячому коржу.

    Залишіть пиріг до повного остигання і застигання глазурі. Наріжте горіховий пиріг на порційні шматочки та подавайте до столу.