Смак дитинства. Проста рисова запіканка
Таку смакоту готували коли залишалася рисова каша на наступний день. Страва виходить дуже смачною і ситною. Якщо Ви ще не коштували такої смакоти, то обов’язково спробуйте.
Необхідні продукти
- 150 грам рису
- 300 мілілітрів води
- 300 грам сиру
- 3 курячих яйця
- 30 грам цукру
- дрібка солі
- 30 грам вершкового масла
- 20 мілілітрів вершків
- 70 грам родзинок
Покроковий процес приготування запіканки
Рис промиваємо і кладемо в каструлю. Вливаємо воду і ставимо все на плиту. Варимо рис до готовності.
Ізюм заливаємо кип’ятком.
Готовий рис охолоджуємо і кладемо в глибоку миску. Забиваємо курячі яйця, додаємо сіль і цукор. Все перемішуємо.
У чашу блендера кладемо сир, додаємо вершки і збиваємо до кремоподібного стану. Готову масу перекладаємо в чашку, вливаємо розтоплене вершкове масло і кладемо родзинки. Все добре перемішуємо.
Готову сирну масу перекладаємо до рису і все добре перемішуємо.
Сковороду змащуємо рослинною олією і викладаємо підготовлену суміш. Розподіляємо по поверхні і накриваємо кришкою. Обсмажуємо з одного боку на повільному вогні 5 хвилин, потім перевертаємо, накриваємо кришкою і смажимо ще 2 хвилини. Готову запіканку подаємо до столу.