Смакота з баклажанів і грибів на зиму: у нас в родині ця закуска першою закінчується
Один раз так приготуєте баклажани на зиму і будете так робити кожний рік.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти з розрахунку на 3 банки об’ємом 500 мл:
- Баклажани – 1 кг.
- Печериці – 800 гр.
- Ріпчаста цибуля – 500 гр.
- Майонез – 4 ст. ложки.
- Часник – 4 зубчики.
- Оцет 9% – 2 ст. ложки.
- Сіль – 2 ч. ложки.
- Чорний перець – за смаком.
- Соняшникова олія для смаження – приблизно 100 мл.
Спосіб приготування:
1. 800 гр. грибів нарізаємо пластинами.
2. Обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці з олією до тих пір поки з них не випарується вся волога.
3. 500 гр. ріпчастої цибулі дрібно нарізаємо і відправляємо до грибів. Обсмажуємо до готовності і перекладаємо в глибоку тарілку.
4. У баклажанів обрізаємо плодоніжку і нарізаємо невеликими шматочками.
5. Нарізані баклажани відправляємо на добре розігріту сковорідку з олією і обсмажуємо до готовності баклажан.
6. Обсмажені баклажани перекладаємо до грибів, додаємо 4 подрібнених зубчики часнику, 2 ч. ложки солі, чорний мелений перець за смаком, 2 ст. ложку оцту 9% і 4 ст. ложки майонезу. Ретельно все перемішуємо.
7. Розкладаємо закуску по стерильним банкам. Укладати потрібно дуже щільно, щоб не було порожнеч. Наповнені банки накриваємо кришками.
8. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо баночки накриті кришками. Вливаємо теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 15 хвилин. Потім виймаємо банки і щільно закручуємо кришками. Зберігається така закуска при кімнатній температурі.
Проста і дуже смачна заготівля баклажанів на зиму готова. Смачного!