Смажена капуста і сосиски: класична страва, яку можна приготувати і без м’яса
Капуста і сосиски – це традиційна комбінація, і дуже смачна. Сосиски можна замінити сардельками або взагалі прибрати їх.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- капуста – 1 кг;
- бекон – 120 гр;
- сосиски / сардельки – 3-4 шт;
- цибуля – 160 гр;
- червоний і зелений солодкий перець – по 1 шт;
- часник – 4-5 з;
- приправа для овочів в сухому вигляді – 1 ст л;
- олія соняшникова- 2 ст л;
- чорний перець – 1 ч л;
- сіль за смаком.
Як приготувати смажену капусту
Ріжемо капусту кусками побільше, перці, цибуля формуємо соломкою.
Ріжемо сосиски і бекон, подрібнюємо часник.
Нагріваємо сковорідку, додаємо бекон і смажимо 3 хвилини на середньому вогні.
Туди ж додаємо сосиски і смажимо все разом до золотистого кольору хвилин 5 максимум.
В окрему сковорідку вливаємо олію, цибулю, перці, смажимо кілька хвилин, вогонь середній.
Додаємо часник, смажимо хвилину, помішуючи.
Солимо, перчимо, приправляємо овочі, додаємо капусту.
Смажимо на середньому вогні 15 хвилин, постійно вимішуючи.
Додаємо до капусти і овочів м’ясні продукти, вимішуємо. Накриваємо кришкою і смажимо ще чверть години.