Смажені баклажани з яйцем і цибулею

Смачна страва на святковий стіл і навіть на повсякденний. Такі смажені баклажани можна подавати до будь-якого гарніру і навіть як окрему страву. Готуються баклажани з яйцем, цибулею і з часником.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • баклажани – 3-4 шт (650 г)
  • яйця – 3 шт
  • сіль – 0.5 ч л
  • перець – 0.5 ч л
  • цибуля – 2 шт
  • часник – 3-4 зубчики
  • соняшникова олія
  • сметана – 2 ст л
  • петрушка – 4-5 гілочок

Покроковий процес приготування:

У миску вбиваємо 3 яйця, додаємо по 0.5 ч л солі і перцю, перемішуємо вінчиком або виделкою. Відставити в сторону.

Очищаємо баклажани від шкірки і нарізаємо великим кубиком, приблизно 2-3 см і пересипаємо в яєчну масу, перемішати, накрити кришкою і відправити в холодильник на 1-3 години, можна на всю ніч, буде тільки смачніше.

Періодично не забуваємо перемішувати! Дрібно нарізаємо 2 цибулини і подрібнюємо петрушку. Так само 3-4 зубчики часнику пропустити через давилку. У сковороду наливаємо трохи олії і смажимо цибулю до м’якості і золотистого кольору.

Настояні баклажани разом з рідиною так само обсмажуємо окремо від цибулі на олії до золотистого кольору. Всипаємо смажену цибулю, роздавлений часник, петрушку, все добре перемішати і додати 1-2 ст л сметани, змішуємо і подаємо до столу.

Такі баклажани відмінно підійдуть як до гарніру, так і як окрема страва, хоч на святковий стіл, хоч на повсякденний.