Смажені баклажани з яйцем і цибулею
Смачна страва на святковий стіл і навіть на повсякденний. Такі смажені баклажани можна подавати до будь-якого гарніру і навіть як окрему страву. Готуються баклажани з яйцем, цибулею і з часником.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- баклажани – 3-4 шт (650 г)
- яйця – 3 шт
- сіль – 0.5 ч л
- перець – 0.5 ч л
- цибуля – 2 шт
- часник – 3-4 зубчики
- соняшникова олія
- сметана – 2 ст л
- петрушка – 4-5 гілочок
Покроковий процес приготування:
У миску вбиваємо 3 яйця, додаємо по 0.5 ч л солі і перцю, перемішуємо вінчиком або виделкою. Відставити в сторону.
Очищаємо баклажани від шкірки і нарізаємо великим кубиком, приблизно 2-3 см і пересипаємо в яєчну масу, перемішати, накрити кришкою і відправити в холодильник на 1-3 години, можна на всю ніч, буде тільки смачніше.
Періодично не забуваємо перемішувати! Дрібно нарізаємо 2 цибулини і подрібнюємо петрушку. Так само 3-4 зубчики часнику пропустити через давилку. У сковороду наливаємо трохи олії і смажимо цибулю до м’якості і золотистого кольору.
Настояні баклажани разом з рідиною так само обсмажуємо окремо від цибулі на олії до золотистого кольору. Всипаємо смажену цибулю, роздавлений часник, петрушку, все добре перемішати і додати 1-2 ст л сметани, змішуємо і подаємо до столу.
Такі баклажани відмінно підійдуть як до гарніру, так і як окрема страва, хоч на святковий стіл, хоч на повсякденний.