Смажу сир на сковорідці і отримую цукерки до чаю
Незвичайний рецепт з сиру. Ви, коли-небудь пробували посмажити сир на сковорідці? Я чесно зізнаюся, коли спробувала в перше цей десерт, мені навіть спочатку не повірилося, що це просто посмажений сир. Спеціально погуглила для інтересу такий рецепт в інтернеті, виявляється це національна страва східної кухні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- сир домашній – 300 г
- цукор – 140 г
- ванілін – за смаком
- вершкове масло – 40 г
- горіхи або насіння – за бажанням
Як приготувати цукерки до чаю
І так приступаємо. Беремо суху сковорідку ставимо на вогонь кладемо 300 грам сиру, і смажимо до випаровування рідини, а її з’являється досить.
Тепер додаємо 140 грам цукру і ванілін, смажимо помішуючи, до того моменту як буде з’являється карамельний колір, і мене займає приблизно 10 хвилин на середньому вогні.
Тепер додаємо вершкове масло 40 грам і додаємо за бажанням горішки або насіння, у мене волоські горішки та продовжуємо смажити до того моменту як маса почне карамелізуватися. Тепер знімаємо з вогню.
Заздалегідь застелити відповідну форму харчовою плівкою і кладемо масу, рівномірно розподіляємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі приблизно 1 годину. Хочете швидше про дегустувати, поставте в морозильну камеру на хвилин 10.
Тепер розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю. Ось такі виходять цукерки якщо посмажити сир на сковорідці.
Мені за смаком і структурою нагадує щербет.