Смажимо курку в папері прямо на сковороді. Не пригорає і виходить максимально соковитою

Щоб зберегти весь смак курячої грудки на сковороді і нічого не пережарити, хитрі кухарі придумали використовувати лист пергаменту. Комусь може здатися, що варто покласти папір на гарячу поверхню, як вона почне тліти, але на практиці нічого подібного не відбувається. Навпаки, грудка і філе виходять надзвичайно ніжними і соковитими.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Спочатку підготуємо грудку, якщо вона сильно товста, то її варто розрізати навпіл або на 3 частини і смажити паралельно або по черзі.

Маринувати будемо відразу в пергаменті — вирізаємо з паперу коло, на який щедро наносимо базилік, трохи чебрецю, паприку, сіль і мелений перець. Частина спецій нанесемо на папір, а частина змішаємо з олією і смажена філе.

Закриваємо пергамент, злегка відбиваємо курку і кладемо на розігріту сковорідку. Завдяки відбивання, спеції краще проникнуть всередину м’яса, зробити його соковитіше і ніжніше.

Смажимо з двох сторін по 5 хвилин на сторону.

На цьому грудка готовий: прибираємо пергамент, а спеції і сік на ньому можна як викинути, так і додати на курку, в завісімості від того, хочеться м’ясо зробити більш дієтичним або навпаки соковитим.

Подавати можна як подобається — ми, наприклад, зробили сендвіч.

Жарка в папері ідеально підходить для сковороди — в пергаменті майже ідеально виходить як курка, так і риба!