Сметана + згущене молоко = тане в роті. Торт Снікерс без випічки, пальчики оближеш
Такий смачний чізкейк Снікерс готуємо без випічки, але виходить він дуже повітряним і ніжним. Арахісовий тортик можна готувати і в якості святкового десерту – він дуже красиво виглядає.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- шоколадне печиво, крекери, 200 г;
- какао, 1 ст.л;
- масло вершкове розтоплене, 70 г
Для приготування крему необхідно:
- сметана жирна, 300 г;
- згущене молоко варене, 300 г;
- ванілін за смаком;
- желатин, 20 г + вода, 100 г;
- цукор за смаком.
Для приготування карамелі потрібно:
- цукор, 5 ст.л;
- молоко гаряче, 100 г;
- борошно, 1 ч.л;
- масло вершкове розм’якшене, 30 г;
- сіль, 0.3 г за бажанням;
- арахіс обсмажений, 100 г.
Процес приготування
Арахіс обсмажуйте на сковороді або в духовці, охолодити.
Печиво подрібнюємо за допомогою блендера або качалкою.
Масло вершкове розтоплюємо.
Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати.
Крихту печива змішуємо з какао, вливаємо олію і перемішуємо до однорідного стану.
Порада: щоб десерт був дуже шоколадним, тоді какао додавайте більше за своїм смаком.
Формувати десерт буде в формі з діаметром 18 см, ставимо її на плоске блюдо.
Висипаємо крихту і утрамбовуємо її. Відправляємо в холодильник.
Сметану змішуємо з дрібкою ваніліну.
Перебиваємо міксером і частинами вводимо згущенку, збиваємо до однорідності.
Розтоплюємо желатин зручним для вас способом, охолоджуємо і змішуємо з кремом.
Виливаємо крем на основу з печива і повертаємо на 1 годину в холодильник.
Обсмажуємо на сухій сковороді муку до золотистого кольору.
Додаємо масло і перемішуємо.
Всипаємо цукор і топимо його, перемішуючи масу.
Вливаємо частинами кипляче молоко в карамель і перемішуємо.
Якщо хочете, можна додати сіль в карамель на цьому етапі.
Трохи охолоджуємо карамель, щоб вона не розтопила крем.
Висипаємо в форму арахіс (можна цілком або шматочками).
Виливаємо карамель в форму. Повертаємо в холодильник на кілька годин.
Якщо ви форму застеляли плівкою, то змащуйте її маслом, щоб ні крем, ні карамель, не прилипли до неї.
Докладний Відео Рецепт: