“Сметанники” — смачна випічка до чаю, яка сподобається всім любителям ватрушок
Випічка виходить просто дивовижною. Такі сметанники стануть відмінною стравою до сніданку і на перекус. І точно сподобаються вашим діткам, якщо вони люблять випічку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти:
- 650 грамів пшеничного борошна
- 10 грамів сухих дріжджів
- 250 мілілітрів молока
- 3 курячих яйця
- 130 грамів цукру
- 130 грамів вершкового масла
- пів чайної ложки солі
- 4 столові ложки сметани
- 1 столова ложка крохмалю
- 2 чайні ложки меду
Починаємо приготування:
- Змішуємо борошно, сіль і дріжджі.
- В молоко додаємо розтоплене вершкове масло (100 г.), вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і перемішуємо. Потім частинами всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
- Готове тісто накриваємо плівкою, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1-1, 5 години.
- У сметану додаємо крохмаль і розм’якшене вершкове масло, перемішуємо.
- Змочуємо руки рослинною олією, перекладаємо тісто на робочу поверхню і обминаємо. Потім ділимо його на 4 частини, кожну скачуємо в джгут і ділимо на потрібну кількість частин. Скачуємо кожен шматочок в кулю.
- Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо кульки на невеликій відстані одну від одної. Накриваємо рушником і залишаємо на вистоювання. Денцем келиха робимо в кульках поглиблення, кладемо в них сметану. У такому вигляді залишаємо на 10 хвилин.
- Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо протягом 15-20 хвилин.
- Мед змішуємо з водою і змащуємо готові сметанники, а потім можна подавати до столу.
Смакота!