Сніданок-фурор: оладки зі смаком піци
Частенько готую собі такий сніданок!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Складові:
- кефір (об’ємом 250 мл) – 1 скл.
- сир твердий (моцарела для піци або будь-який ваш улюблений сир) – 70 г
- шинка (з індички або будь-яка улюблена ковбаса) – 100 г
- борошно пшеничне – 1 скл.
- сіль – 0,5 ч. л.
- цукор (можна 1 ч.л., на смак) – 0,5 ч. л.
- сода – 0,5 ч. л.
- перець болгарський (помаранчевий, маленький) – 1 шт.
- помідор (невеликий) – 1 шт.
- зелень (цибуля зелена і петрушка) – 2 гілочки
- олія соняшникова (для смаження оладок)
- яйце куряче – 2 шт.
Приготування:
- Наливаємо в посудину кефір, кладемо цукор, соду і сіль, змішуємо. Чекаємо реакції кефіру на соду, вона в ньому погаситься.
- Готуємо продукти, які нам знадобляться для оладок. Я буду використовувати сир моцарела для піци, він дуже добре плавиться. Я взяла в оладки шинку з індички.
- Шинку ріжемо дрібними кубиками, сир натираємо на середній тертці. Розбиваємо яйця. Все додаємо в кефір і змішуємо.
- Просіваємо борошно. У мене пішла рівно 1 склянка, місткістю 250 мл. Замішуємо тісто.
- Помідор, перець і зелень дуже дрібно ріжемо. Викладаємо в тісто.
- Все ретельно перемішуємо. Тісто до випічки готове.
- На сковорідку наливаємо олію, гріємо і столовою ложкою викладаємо тісто. Сковорідка у мене D-24 см. Я на ній розмістила 4 оладки. Потрібно оладки викладати з відстанню, в процесі обсмажування вони ростуть. Обсмажуємо з одного боку на середньому вогні.
- Перевертаємо, зменшуємо вогонь на мінімум, накриваємо оладки кришкою і смажимо до красивого кольору з іншого боку.
З цієї кількості тіста вийшло 20 шт. оладок. Смажила в 5 разів і кожного разу наливала трохи олії. Складала оладки на паперовий рушник, щоб позбавитися від зайвої олії.
Смачного!