Соковита і ніжна буженина по-домашньому. Дуже смачний рецепт на свята

М’ясо по цьому рецепту вийде соковитим, ніжним і стане прекрасною прикрасою святкового столу!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Для приготування буде потрібно:

  • свинячий ошийок – 1,5 кг;
  • морква – 1 велика;
  • часник – 1 головка;
  • сіль – 1,5 ст. ложки;
  • готова гірчиця – 0,5 ст. ложки;
  • гірчиця в зернах – 1 ст. ложка;
  • суміш спецій: паприка, коріандр, розмарин, чорний мелений перець, червоний мелений перець, базилік, чебрець, імбир – (3 ст. ложки).

Спосіб приготування

1. М’ясо вимити й обсушити паперовим рушником.

2. Порізати поздовжньо зубчики часнику на 2-3 часточки.

3. Моркву нарізати на невеликі шматочки. Зробити надрізи на м’ясі ножем (на відстані 2 см один від одного) нашпигувати часником і морквою.

4. Змащуємо сумішшю спецій, гірчиці і солі – залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 3 години.

5. Беремо 2 рукава для запікання (один в один – виходить подвійний рукав) поміщаємо м’ясо і випустивши повітря туго зав’язуємо.

6. У велику каструлю з холодною водою кладемо пакет з м’ясом ставимо варити 1 годину. Після закипання води вогонь зменшуємо.

7. По закінченню часу дістаємо пакет з каструлі і перекладаємо в форму для запікання.

8. Акуратно розрізаємо (щоб не обпекти руку паром) і запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 15 хвилин до рум’яної скоринки.

9. Після охолодження ставимо в холодильник.

Смачного!