Соковита і ніжна буженина по-домашньому. Дуже смачний рецепт на свята
М’ясо по цьому рецепту вийде соковитим, ніжним і стане прекрасною прикрасою святкового столу!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Для приготування буде потрібно:
- свинячий ошийок – 1,5 кг;
- морква – 1 велика;
- часник – 1 головка;
- сіль – 1,5 ст. ложки;
- готова гірчиця – 0,5 ст. ложки;
- гірчиця в зернах – 1 ст. ложка;
- суміш спецій: паприка, коріандр, розмарин, чорний мелений перець, червоний мелений перець, базилік, чебрець, імбир – (3 ст. ложки).
Спосіб приготування
1. М’ясо вимити й обсушити паперовим рушником.
2. Порізати поздовжньо зубчики часнику на 2-3 часточки.
3. Моркву нарізати на невеликі шматочки. Зробити надрізи на м’ясі ножем (на відстані 2 см один від одного) нашпигувати часником і морквою.
4. Змащуємо сумішшю спецій, гірчиці і солі – залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 3 години.
5. Беремо 2 рукава для запікання (один в один – виходить подвійний рукав) поміщаємо м’ясо і випустивши повітря туго зав’язуємо.
6. У велику каструлю з холодною водою кладемо пакет з м’ясом ставимо варити 1 годину. Після закипання води вогонь зменшуємо.
7. По закінченню часу дістаємо пакет з каструлі і перекладаємо в форму для запікання.
8. Акуратно розрізаємо (щоб не обпекти руку паром) і запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 15 хвилин до рум’яної скоринки.
9. Після охолодження ставимо в холодильник.
Смачного!