Соковиті чебуреки за простим рецептом
Сьогодні я пропонуєм приготувати чебуреки. Також можна додати у фарш будь-яку зелень за бажанням. І після смаження чебуреків, зайву олію можна видалити за допомогою паперових рушників.
Тісто заварне:
- яйце – 1 шт.
- пшеничне борошно – 600 гр.
- сіль – 1/2 ч.л.
- крутий окріп – 300 мл.
- олія – 50 мл.
Фарш для чебуреків:
- свинячий фарш – 600 гр.
- цибуля ріпчаста – 1 шт. (Середня)
- сіль – 1 ч.л. (7 гр.)
- перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
- вода кип’ячена – 50 мл.
- олія для смаження – 200 мл.
Покроковий рецепт приготування:
Для початку замісимо тісто для чебуреків. У миску розбиваємо яйце додаємо 100 мл рослинної олії, половину чайної ложки солі, зб’ємо все це віночком до стану емульсії.
Емульсію змішуємо з борошном до стану крихти. У цю крихту починаємо поступово виливати окріп (окропу нам знадобиться півтори склянки або 300 мл).
При замішуванні тісто трохи охолоне і ми зможемо його замішувати руками. Тісто має вийти після вимішування еластичне, що не липне до рук. Тісто для чебуреків викладаємо в миску, закриваємо плівкою і даємо відпочити 20 хвилин, а тим часом займемося фаршем.
У нас 600 грн. свинячого не жирного фаршу. Додаємо до нього 100 гр. цибульного пюре (1 середня цибулина), 1 ч.л. з гіркої солі, половину ч. ложки чорного меленого перцю, 50 мл. холодної кип’яченої води (що б вийшли соковиті чебуреки) Все добре перемішати.
Тим часом тісто відпочило. Займемося формуванням чебуреків. Присипаємо стіл борошном. Розподіляємо тісто і ріжемо на порційні шматочки. Тісто розгортаємо якомога тонше, розподіляємо начинку по одному краю і закриваємо вільним защипуємо.
Далі обсмажуємо у великій кількості рослинної олії до золотистої скориночки. З цього набору продуктів виходить 22 чебуреки вагою приблизно 100 гр.