Соковиті Чебуреки з м’ясом як в чебуречній. Самий смачний рецепт
Чебуреки з м’ясом як в чебуречній – соковита начинка і хрустке тонке тісто з бульбашками. Найсмачніший рецепт чебуреків без додавання оцту. Тісто для чебуреків, приготоване за цим рецептом дуже вдале, його виходить тонко розкачати і при цьому воно утримує соковиту начинку. Домашні чебуреки виходять дуже смачні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Тісто для чебуреків
- Борошно – 550-570 грам
- Вода гаряча – 300 мл
- Соняшникова олія – 1 ст. ложка
- Сіль – 1 ч. ложка
Начинка для чебуреків
- Фарш – 300 грам
- Цибуля – 300 грам
- Вода холодна – 50 мл
- Сіль і перець за смаком
Соняшникова олія для смаження
Покроковий процес приготування чебуреків
Готую тісто для чебуреків. Просіваю 550 грам борошна. До борошна додаю 300 мл гарячої води (не кип’яток), 1 ч. ложку солі і 1 ст. ложку олії. Замішую тісто щільне. Накриваю тісто і залишаю “відпочити” при кімнатній температурі на 40 хвилин.
Готую начинку для чебуреків. Для начинки змішую 300 грам фаршу, 300 грам ріпчастої цибулі, 50 мл холодної води і сіль з перцем за смаком. Фарш краще взяти жирніший, так начинка буде соковитіша. Цибулю потрібно подрібнити в блендері або дуже дрібно нарізати.
Готую чебуреки. Тісто розділяю на 14 рівних частин. Кожну частину розкачую в коло діаметром 17-18 см і товщиною 1,5 мм.
На одну половину кола викладаю по 1,5-2 ст. ложки начинки і рівномірно розподіляю, залишаючи місце для защипа. Закриваю чебурек і добре закріплюють краї.
Смажу чебуреки у великій кількості розігрітої олії, на вогні трохи більше середнього, протягом 3-5 хвилин до рум’яної скоринки. Важливо, щоб чебуреки не торкалися дна посуду, в якому вони смажаться.
Готові чебуреки викладаю на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.