Соковиті голубці з пекінської капусти

Голубці з пекінської капусти – листя пекінської капусти тонше і ніжніше білокачанної, такі голубці готуються швидко і виходять ніжними та ароматними.

Нам потрібно:

  • капуста пекінська – 1 качан (великий)
  • м’ясний фарш (у мене яловичина + свинина, можна будь-який) – 400 гр.
  • рис сирий – 80 гр.
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль
  • перець

Для заправки:

  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • томатне пюре – 200 мл. (або томатна паста 1-2 ст.л.)
  • сіль
  • перець
  • спеції (у мене чебрець, базилік, петрушка, кріп)

Покроковий рецепт приготування:

Для початку у пекінської капусти потрібно обрізати потовщену частину, листя там досить щільне і жорстке, потім розбираємо качан на окреме листя.

Листя потрібно розбирати обережно, так як верхні краї дуже крихкі і їх легко пошкодити. Після цього опускаємо листя в каструлю з окропом на 10 хвилин. Зливаємо воду, даємо листям трохи охолонути, потім паперовим рушником прибрати залишки води з листя.

У фарш додати дрібно рубану цибулю, сіль, перець. Рис відварити до напівготовності та додати до м’ясного фаршу. Добре перемішати. Начиння готове.

Приготуємо заправку. Цибулю порізати на середній кубик і обсмажити з олією до прозорості. Очищену моркву натираємо на великій тертці і додаємо до цибулі, обсмажуємо 3 хвилини. Додаємо томатне пюре, сіль, перець, дрібно порізаний часник, спеції. Перемішуємо, тримаємо 3 хвилини і знімаємо з вогню.

На кожен лист пекінської капусти викладаємо невелику кількість фаршу, по 1 ст. л., згортаємо голубець. Якщо лист капусти має жорстке потовщення, можна трохи зрізати або обережно відбити молотком для м’яса.

Коли всі голубці готові, на дно каструлі викладаємо частину заправки, потім щільно укласти голубці швом вниз. Зверху викласти решту заправки, додати гарячої кип’яченої води так, щоб голубці були повністю вкриті водою. Якщо не вистачило листя, із залишків фаршу можна зробити невеликі тефтельки і тушкувати їх разом із голубцями. Можна ще трохи посолити. Накрити кришкою та тушкувати на повільному вогні приблизно 50 хвилин.

Голубці з пекінської капусти є краще теплими, поливаємо соусом, в якому вони варилися і посипаємо свіжою зеленню. Смачного!

Не вдається скопіювати.