Соковитий пиріг на кефірі за 9 хвилин + час на випічку.

Рецепт гарний тим, що пиріг готується досить швидко, виходить дуже смачним, ніжним, ароматним, але швидко закінчується! Можна готувати не тільки з яблуками, а з сезонними фруктами.

Інгредієнти:

  • яйця -2шт.
  • Цукор – 200гр.
  • Ванільний цукор – 1ч.л.
  • Кефір – 250 мл.
  • Сода – 1/2ч.л.
  • Вершкове масло – 50гр.
  • Борошно – 320гр.
  • Яблука – 2шт.
  • Діаметр форми -22см

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

50гр вершкового масла розтопимо і залишимо остигати. У миску розбиваємо 2 яйця, кладемо 200гр цукру, додаємо ванільний цукор. Збиваємо міксером на максимальній швидкості 4-5 хвилин до просвітлення та збільшення маси.

До 250 мл кефіру додаємо половину ч. л. соди, перемішуємо, дочекаємось поки кефір почне пінитися. Тепер кефір вливаємо до яєць та перемішуємо.

Вливаємо охолоджену розтоплену олію. Поступово додаємо борошно 320 гр. перемішуємо до однорідності.

Форму змащуємо вершковим маслом у нас діаметр форми 22 см. Переливаємо тісто у форму. 2 яблука очистимо від шкірки, забираємо серединку і нарізаємо на часточки. Кладемо часточки яблук у тісто, злегка їх утоплюємо.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо за 180 градусів 40-50 хвилин.

Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Якщо верх зарум’янився, а пиріг ще не готовий, то потрібно прикрити фольгою і повернути в духовку.