Соковитий та простий абрикосовий пиріг

Він виходить ніжний і соковитий. Абрикоси надають йому легку кислинку, що робить пиріг не дуже солодким. Пиріг сподобається і дорослим, і дітям, і відмінно підійде для сімейного чаювання.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 200 грамів борошна
  • 150 грамів цукру
  • 100 грамів вершкового масла
  • 2 курячих яйця
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 8-12 абрикосів
  • щіпка солі

Приготування:

  1. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, боки змащуємо вершковим маслом.
  2. У абрикос видаляємо кісточку і розрізаємо на 4 частини.
  3. У миску кладемо розм’якшене вершкове масло і цукор, перетираємо лопаткою. По одному вводимо яйця і збиваємо все до пишної однорідної консистенції. Потім додаємо сіль, розпушувач і борошно. Все перемішуємо до однорідної маси.
  4. Перекладаємо тісто в форму і лопаткою розрівнюємо. Зверху розкладаємо абрикоси зрізом вгору і присипаємо цукром.
  5. Готовий пиріг відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 40-45 хвилин. Через відведений час дістаємо пиріг, остуджуємо хвилин 10-15, а потім виймаємо з форми, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.

Смачного!

Не вдається скопіювати.