Солодкий перець на зиму. Перець пальчики оближеш!
Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі рецепт приготування смачного, ніжного солодкого перцю на зиму. Відмінна закуска як в будній день, так і до святкового столу. Солодкий перець на зиму сподобається Вам і Вашим близьким!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти
- перець болгарський (2,5 кг)
- часник – 3 зуб.
- вода – 750 мл.
- цукор – 100 гр.
- олія соняшникова – 100 мл.
- оцет (9%) – 100 мл.
- сіль (1,5 ст.л.)
- лист лавровий – 3 шт.
- перець чорний (горошком) – 5 шт.
Покроковий рецепт приготування
1. Перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння, нарізаємо шматочками. Часник нарізаємо тонкими пластинами.
2. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, олію, оцет, часник, лавровий лист, чорний перець. Відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння.
3. У киплячий маринад додаємо перець і періодично помішуючи доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо 15 хвилин.
Тим часом промиваємо банки і кришки і стерилізуємо їх.
4. Через 15 хвилин заповнюємо банки киплячим перцем і заливаємо маринадом, щоб покривав перець. Закатуємо кришками.
Перевертаємо кришками вниз і вкутуємо ковдрою до повного охолодження. Смачного!