Солодкий перець з олією і медом на зиму

Якщо порівнювати маринований болгарський перець і перець з медом, то останній, звичайно, смачніший. Мед вносить у смак перцю щось таке приємне солодкувате, пряне.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Найкраще з медом консервувати червону ротунду – м’ясисті круглі перці. Але і звичайний червоний перець теж смачний.

Продукти для 5 півлітрових баночок:

  • Перець червоний солодкий – 3 кг
  • Вода – 0,5 л
  • Олія соняшникова – 200 г
  • Мед – 4 ст. ложки
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Оцет 9% – 100-120 мл (оцтової есенції 70% – 1 ст. ложка)

Спеції:

  • Лавровий лист – 5-8 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт
  • Гвоздика – 5 бутонів

Як приготувати перець на зиму:

Перець миємо, розрізаємо і очищаємо від насіння.

Нарізаємо перець великими шматочками і викладаємо у велику каструлю. Змішуємо перець з олією, медом, водою, сіллю і цукром. Спеції я зав’язала в марлю.

Ставимо каструлю на помірний вогонь. Дерев’яною лопаткою мішаємо перець, тому що нижні шари будуть нагріватися швидше.

Поступово весь перець прогріється, осяде і буде в маринаді. Кип’ятимо його не більше 5-7 хвилин. В кінці додаємо оцет.

Розкладаємо гарячий перець з маринадом в підготовлені стерилізовані банки і закриваємо. Стерилізувати на водяній бані не обов’язково. Смачного!