Соус з помідорів. Рецепт попросили всі подруги. Скільки не приготуй, все одно мало
Це дуже смачний соус, який я готую на основі помідорів. Рецепт дуже простий і швидкий, а головне неймовірно смачний! Соус відмінно поєднується з макаронами і рисом, і вже ніякого м’яса з таким соусом не хочеться.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Я велика любителька помідорів і заготовок на їх основі. Взимку ми часто відкриваємо баночки з таким соусом, тому що він прекрасно прикрашає і доповнює своїм смаком будь-яку страву. І до м’яса і до звичайних макаронів він ідеально підходить.
Необхідні продукти:
- Помідори – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 г
- Сіль – 2 ст.л. без гірки
- Цукор – 5 ст.л.
- Гвоздика – 3 бутона
- Лавровий лист – 2 шт
- Перець горошком – 10-15 шт
- Оцет 9% – 4 ст.л.
- Олія соняшникова – 4 ст.л.
Як приготувати соус з помідорів
1. Наразаю помідори на невеликі часточки і викладаю в каструлю. Подрібнюю їх занурювальним блендером до однорідної консистенції.

2. Потім викладаю в каструлю цибулю порізану півкільцями.

3. Слідом додаю цукор і сіль.

4. Потім викладаю в каструлю лавровий лист, бутони гвоздики і перець горошком. Виливаю олію і ставлю соус на плиту. Доводжу його до кипіння і варю на середньому вогні 30-40 хвилин.

5. Потім виливаю оцет, все перемішую і варю соус ще 5 хвилин. Плиту потім вимикаю.

6. З готового соусу я обов’язково дістаю лаврові листочки. Розкладаю соус по стерилізованим банкам.

7. Потім банки щільно закриваю кришками, перевертаю і вкриваю ковдрою до повного охолодження.

Це дуже смачний рецепт, який записаний в мою кулінарну книгу з позначкою – “кращий рецепт з помідорів на зиму”.