Спокусливо апетитні картопляні чаклуни з фаршем— смачна страва до обіду
Виходять дуже ніжними чаклуни з картоплі. А якщо начинкою послужить пікантний м’ясний фарш… За вуха не відтягнеш! Картопляно-м’ясні чаклуни – це смачно, ситно, легко і просто.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Ніхто не відмовиться від спокусливо апетитних, неймовірно ароматних чаклунів з м’ясною начинкою.
Необхідні інгредієнти
- ріпчаста цибуля – 3 шт;
- куряче яйце – 1 шт;
- свинячий фарш – 1 кг;
- картопля – 8-10 шт;
- пшеничне борошно – 1 ст. л.;
- сода – 0,5 ч. л.;
- сіль – за смаком;
- суміш спецій «Хмелі-сунелі» – за смаком.
Смачні чаклуни з картоплі з фаршем: покроковий рецепт
- Для приготування білоруських чаклунів картоплю (за рецептом) гарненько миємо та очищаємо від шкірки.
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, добре миємо під проточною водою і натираємо на дрібній тертці.
- В окрему ємність натираємо підготовлену сиру картоплю для чаклунів (на дрібній тертці). Періодично до тертої картоплі додаємо потроху терту цибулю: тоді картопля не темніє.
- З тертої картоплі прибираємо надлишки води.
- До тертої картоплі для чаклунів додаємо одну столову ложку пшеничного борошна і добре перемішуємо.
- Потім в картопляну масу додаємо соду (за рецептом) і знову все добре перемішуємо.
- Одне куряче яйце розбиваємо в невелику ємність і збовтуємо його виделкою.
- Збите яйце відправляємо до картопляної маси, і ще раз все ретельно перемішуємо.
- Картоплю солимо для чаклунів за смаком.
- Для приготування чаклунів будемо використовувати свинячий фарш.
- В окрему ємність кладемо фарш, додаємо решту тертої цибулі, сіль, суміш спецій «Хмелі-сунелі» і все добре перемішуємо (якщо у вас фарш щільний, то додайте трохи води або молока).
- На сковороду наливаємо олію і відправляємо сковороду з маслом на вогонь розігріватися.
- На розігріту сковороду невеликими оладками викладаємо картопляну масу.
- З м’ясного фаршу формуємо плоску котлету і викладаємо її на картопляний млинець, зверху на м’ясо кладемо ще трохи картоплі, щоб прикрити фарш.
- Обсмажуємо чаклуни з обох сторін до повної готовності (під час обсмажування, при потребі, доливаємо в сковороду потроху олії).
- Готові чаклуни з м’ясом перекладаємо в глибоку сковороду, накриваємо сковороду кришкою і відправляємо на 10 хвилин, на маленький вогонь.
Чаклуни з картоплі, приготовані на сковороді, подавати на стіл можна зі сметаною – це дуже смачно смачно.
Приємного апетиту!