Спокусливо апетитні картопляні чаклуни з фаршем— смачна страва до обіду

Виходять дуже ніжними чаклуни з картоплі. А якщо начинкою послужить пікантний м’ясний фарш… За вуха не відтягнеш! Картопляно-м’ясні чаклуни – це смачно, ситно, легко і просто.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Ніхто не відмовиться від спокусливо апетитних, неймовірно ароматних чаклунів з м’ясною начинкою.

Необхідні інгредієнти

  • ріпчаста цибуля – 3 шт;
  • куряче яйце – 1 шт;
  • свинячий фарш – 1 кг;
  • картопля – 8-10 шт;
  • пшеничне борошно – 1 ст. л.;
  • сода – 0,5 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • суміш спецій «Хмелі-сунелі» – за смаком.

Смачні чаклуни з картоплі з фаршем: покроковий рецепт

  1. Для приготування білоруських чаклунів картоплю (за рецептом) гарненько миємо та очищаємо від шкірки.
  2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, добре миємо під проточною водою і натираємо на дрібній тертці.
  3. В окрему ємність натираємо підготовлену сиру картоплю для чаклунів (на дрібній тертці). Періодично до тертої картоплі додаємо потроху терту цибулю: тоді картопля не темніє.
  4. З тертої картоплі прибираємо надлишки води.
  5. До тертої картоплі для чаклунів додаємо одну столову ложку пшеничного борошна і добре перемішуємо.
  6. Потім в картопляну масу додаємо соду (за рецептом) і знову все добре перемішуємо.
  7. Одне куряче яйце розбиваємо в невелику ємність і збовтуємо його виделкою.
  8. Збите яйце відправляємо до картопляної маси, і ще раз все ретельно перемішуємо.
  9. Картоплю солимо для чаклунів за смаком.
  10. Для приготування чаклунів будемо використовувати свинячий фарш.
  11. В окрему ємність кладемо фарш, додаємо решту тертої цибулі, сіль, суміш спецій «Хмелі-сунелі» і все добре перемішуємо (якщо у вас фарш щільний, то додайте трохи води або молока).
  12. На сковороду наливаємо олію і відправляємо сковороду з маслом на вогонь розігріватися.
  13. На розігріту сковороду невеликими оладками викладаємо картопляну масу.
  14. З м’ясного фаршу формуємо плоску котлету і викладаємо її на картопляний млинець, зверху на м’ясо кладемо ще трохи картоплі, щоб прикрити фарш.
  15. Обсмажуємо чаклуни з обох сторін до повної готовності (під час обсмажування, при потребі, доливаємо в сковороду потроху олії).
  16. Готові чаклуни з м’ясом перекладаємо в глибоку сковороду, накриваємо сковороду кришкою і відправляємо на 10 хвилин, на маленький вогонь.

Чаклуни з картоплі, приготовані на сковороді, подавати на стіл можна зі сметаною – це дуже смачно смачно.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.