Способи, як загорнути голубці, щоб вони не розсипалися під час варіння

дні ми розповімо, як загорнути голубці, щоб вони і гарними вийшли, і не розпалися в процесі варіння.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Як загорнути голубці

Приготуйте капусту в мікрохвильовій печі або у великій каструлі і зніміть листя. Велике листя розріжте навпіл і обріжте грубу частину листочка. Якщо ви забули, як готуються голубці, то ми приготували для вас рецепт в кінці статті.

Трубочка

Загорніть фарш в капустяний лист трубочкою. Потім затовчіть кінці листка всередину. Так голубці точно не розваляться.

Конвертик

Загорніть край листка всередину, потім загорніть голубець. Голубці виходять витончені, але є ймовірність, що вони розваляться. Тому їх потрібно обережно складати в каструлю загорнутим краєм вниз.

Кульок

Загорніть голубець в кульок і верхівку затовчіть всередину. Це гарний спосіб для середніх голубців. Вони не розваляться в процесі приготування.

Круглі голубці

Цей спосіб підходить для великих голубців. Покладіть капустяний лист в невелику піалу. Потім начиніть його і загорніть бокові сторони аркуша всередину. Щоб голубець не розпався, покладіть його краями вниз.

Як приготувати голубці

Інгредієнти:

  • 1 головка капусти,
  • 500 г свинячого фаршу,
  • 500 г яловичого фаршу,
  • 3 ріпчасті цибулини,
  • 1 морква,
  • 2 ст. л. томатної пасти,
  • 200 г рису,
  • 1 лавровий лист,
  • сіль за смаком,
  • перець за смаком.

Приготування

  1. Виріжте качан ножем так, щоб залишилося тільки листя. Потім покладіть качан капусти у велику каструлю, залийте окропом і поставте на середній вогонь тушкуватися 5-10 хвилин залежно від того молода це або стара капуста.
  2. Тим часом зваріть рис до напівготовності.
  3. Подрібніть 1 цибулину в блендері або м’ясорубці і перемішайте з фаршем. Можна додати пару зубчиків часнику.
  4. Рис перемішати з фаршем. Посоліть і поперчіть суміш і знову гарненько перемішайте.
  5. Поріжте 2 цибулини півкільцями, моркву натріть на великій тертці. Обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору і додайте томатну пасту з капустяним бульйоном. Посоліть і поперчіть підливу.
  6. Начиніть голубці і загорніть їх будь-яким зручним способом.
  7. Викладіть голубці в каструлю з товстим дном, залийте їх підливою і додайте лавровий лист. Найкраще додавати підливу шарами. Тушкуйте голубці на повільному вогні 40-45 хвилин.

Не вдається скопіювати.