СПРАВЖНІ КВАШЕНІ ОГІРКИ МЕНЕ НАВЧИЛА ГОТУВАТИ БАБУСЯ БАГАТО РОКІВ ТОМУ. В НЕЇ, СКІЛЬКИ ПАМ’ЯТАЮ, ВСІ ПРОСИЛИ РЕЦЕПТ. Я ЙОГО ЗБЕРІГАЮ І ГОТУЮ ТАКІ ОГІРОЧКИ ЩОРОКУ. ВОНИ ТАКІ ХРУМКІ І СМАЧНІ!
Справжні квашені огірки мене навчила готувати бабуся багато років тому. В неї, скільки пам’ятаю, всі просили рецепт. Я його зберігаю і готую такі огірочки щороку. Вони такі хрумкі і смачні!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами ibilingua
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- огірки – приблизно 1,5 кг
- листя хрону – 2 шт.
- корінь хрону (середнього розміру) – 1 / 2 шт.
- листя дуба – 8-10 шт.
- листя смородини – 8-10 шт.
- листя вишні – 8-10
- стебла кропу з парасольками і зеленню – 2 шт.
- часник – 4-6 зубчиків
- сіль кам’яна (без йоду) – 2 ст. л. (з вершком) на 1 л. води
Готуємо так:
Часник і корінь хрону почистити і порізати невеликими частинами.
На дно 3-літрової банки покласти половину зелені (листя хрону, смородини, вишні, дуба, кріп).
На зелень щільно викласти огірки, вперемішку з дольками часника і порізаним коренем хрону.
Зверху викласти другу половину зелені. Банки з огірками залити розсолом.
Для розсолу взяти 2 ст. л. солі на 1 літр води. На одну 3-літрову банку потрібно приблизно 1,3 л розсолу.
Потім банки щільно закрити капроновими кришками і поставити в холодне темне місце (півниця, підвал).
Через 20-30 днів огірки готові до вживання.
Наші чудові квашені огірки готові!
Смачного!
Фото ілюстративне, з вільних джерел, Їсти.