СПРАВЖНІ КВАШЕНІ ОГІРКИ МЕНЕ НАВЧИЛА ГОТУВАТИ БАБУСЯ БАГАТО РОКІВ ТОМУ. В НЕЇ, СКІЛЬКИ ПАМ’ЯТАЮ, ВСІ ПРОСИЛИ РЕЦЕПТ. Я ЙОГО ЗБЕРІГАЮ І ГОТУЮ ТАКІ ОГІРОЧКИ ЩОРОКУ. ВОНИ ТАКІ ХРУМКІ І СМАЧНІ!

Справжні квашені огірки мене навчила готувати бабуся багато років тому. В неї, скільки пам’ятаю, всі просили рецепт. Я його зберігаю і готую такі огірочки щороку. Вони такі хрумкі і смачні!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами ibilingua

Інгредієнти на 3-літрову банку: 

  • огірки – приблизно 1,5 кг
  • листя хрону – 2 шт.
  • корінь хрону (середнього розміру) – 1 / 2 шт.
  • листя дуба – 8-10 шт.
  • листя смородини – 8-10 шт.
  • листя вишні – 8-10
  • стебла кропу з парасольками і зеленню – 2 шт.
  • часник – 4-6 зубчиків
  • сіль кам’яна (без йоду) – 2 ст. л. (з вершком) на 1 л. води

Готуємо так:

Часник і корінь хрону почистити і порізати невеликими частинами.

На дно 3-літрової банки покласти половину зелені (листя хрону, смородини, вишні, дуба, кріп).

На зелень щільно викласти огірки, вперемішку з дольками часника і порізаним коренем хрону.

Зверху викласти другу половину зелені. Банки з огірками залити розсолом.

Для розсолу взяти 2 ст. л. солі на 1 літр води. На одну 3-літрову банку потрібно приблизно 1,3 л розсолу.

Потім банки щільно закрити капроновими кришками і поставити в холодне темне місце (півниця, підвал).

Через 20-30 днів огірки готові до вживання.

Наші чудові квашені огірки готові!

Смачного!

Фото ілюстративне, з вільних джерел, Їсти.

Не вдається скопіювати.