Справжній французький сир! Готуємо вдома бюджетний делікатес
Сирна тарілка на святковому столі бути повинна обов’язково, але я не купую магазинні сири з причини величезної кількості добавок і підсилювачів смаку, а також неприємної ціни.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
З Франції я привезла унікальний рецепт, за яким варю сир самостійно і вам раджу.
Знадобляться наступні продукти:
- сир домашній від 9% жирності – півкіло;
- молоко мінімум 3,5% – півлітра;
- яйце куряче – одне;
- сода – пів ч. л .;
- масло солодковершкове – 50 грам;
- сіль за смаком.
Як приготувати.
Візьміть каструлю з товстими стінами і розітріть в ній сир. Додайте молоко і перемішайте.
Поставте на вогонь і варіть масу, помішуючи. Коли молоко закипить, продовжуйте варити на мінімальному вогні.
Коли молоко відбіжить, перекиньте суміш на друшляк, застелений марлею.
Після того як сироватка витече, вбийте яйце, додайте м’яке масло і соду і знову відправте на маленький вогонь.
Варіть, помішуючи, 5 хвилин. Після цього перекладіть масу в приготовану форму, застелену марлею.
Надішліть в холодильник на 12 годин.
Дуже просто і дуже смачно!