Спробувавши раз, ви вже не зможете жити без цього рецепту: смачна малосольна скумбрія в олії
Приготувати малосольну скумбрію не складе труднощів. Адже це дуже просто!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Виходить відмінна закуска під картопельку чи на святковий стіл. Можливо ви вважаєте, що простіше купити в магазині, але куплена скумбрія не зрівняється з домашньою!
Рибка виходить неймовірно ароматною, апетитною і шалено смачною! Навіть з шматочком чорного хлібця ви отримаєте справжню насолоду!
Необхідні продукти для приготування:
- 1 літр води.
- два листочка лаврового листка.
- 80 г цукру.
- 8-10 горошин перцю.
- 80 г солі.
- 200 мл олії соняшникової.
- три свіжоморожені скумбрії.
Покроковий процес приготування:
В першу чергу необхідно приготувати маринад. Для цього знадобиться каструля.
Налити в ємність літр води, додати лаврові листочки, всипати цукор, сіль, влити оцет.
Помістити каструлю на вогонь і нехай вміст закипить.
Вимкнути вогонь і дати маринаду охолонути.
У цей час можна зайнятися рибою, тобто видалити все зайве (хвіст, голову, нутрощі, плавники) і гарненько її помити.
Порізати скумбрії на порційні шматки шириною 2 сантиметри.
Опустити шматки в остиглий маринад, закрити кришкою і залишити на 5-6 годин.
Після перекласти рибу в посуд невеликого розміру, щоб вона щільно лежала.
Вилити зверху олію і помістити в холодильну камеру на декілька годин.
Ось і все, наша надзвичайно ароматна і смачна рибка готова.
Смачного!