“Спритний” пиріг до чаю на молоці. Все перемішала і в духовку. Ділюся рецептом
Сьогодні представляю вашій увазі “спритний” яблучний пиріг на молоці з заварним кремом. Виходить м’який, ніжний, пористий, ні чим не гірше випічки на кефірі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Готувати його дуже швидко і просто, з доступних інгредієнтів, перемішала все ложкою і в духовку.
Необхідні продукти:
Для замісу тіста:
- Молоко (тепле) – 100 мл
- Борошно – 200 гр
- Яйце – 2 шт
- Цукор – 100 гр
- Ванілін – за смаком
- Розпушувач – 10 гр
- Для заварного крему:
- Яйце – 1 шт
- Цукор – 50 гр
- Молоко – 250 мл
- Кукурудзяний крохмаль – 15 гр
Покроковий процес приготування:
Готую заварний крем. Беру невеликий сотейник, розбиваю яйце, додаю цукор, добре перемішую і потім вливаю молоко і додаю крохмаль, добре перемішую віночком до однорідності, щоб не було грудочок, ставлю на невеликий вогонь і варю до загустіння постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло.
Виходить густа кремоподібна маса. Даю їй трохи охолонути і перекладаю в мішечок (зручніше це зробити якщо мішечок поставити в відповідний стакан або кухоль).
Готую тісто. Поки крем остигає готую тісто. У миску розбиваю яйця, додаю цукор, ванілін, добре перемішую віночком до однорідності.
Тепер вливаю тепле молоко і знову добре перемішую до появи невеликих бульбашок.
Просіваю в окрему миску борошно (обов’язково просіяне), додаю до нього розпушувач і ретельно перемішую, щоб розпушувач рівномірно розподілився.
Додаю борошно з розпушувачем в підготовлену суміш з молоком і яйцями, замішую тісто ложкою, а краще віночком.
Тісто виходить за густотою як на оладки.
Яблука очищаю від шкірки (а можна і не очищати), вирізаю серцевину і нарізаю великими часточками.
Дно форми застеляю папером для випічки і змащую антипригарною емульсією.
Викладаю на дно форми яблука і розподіляю шматочки рівномірним шаром.
Зверху виливаю тісто і рівномірно розподіляю.
У мішечку з кремом акуратно відрізаю куточок і розподіляю крем по поверхні пирога, як би малюючи сітку.
Відправляю в розігріту духовку і випікаю при t 170-180 градусів 35-40 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці).
Аромат стоїть на всю кухню непередаваний. Пиріг виходить такий ніжний, соковитий, не вимагає просочення, відразу з кремом, можна тільки посипати зверху цукровою пудрою і готово. Головне протриматися поки він остигає. Приготуйте обов’язково, ваші близькі скажуть вам дякую!
Смачного!