Стакан гречки і три картоплини. Смачно, бюджетно і швидко!
Проста, але дуже смачна страва з найпростіших продуктів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – гречка відварна, 1 стакан;
- – картопля, 3 шт;
- – яйце, 1 шт;
- – цибуля, 1 шт;
- – борошно або панірувальні сухарі;
- – сіль, перець і спеції за смаком;
- – зелень за смаком;
- – олія.
Для приготування соусу візьміть:
- – сметана жирна, 100 г;
- – часник, 3 зубчики;
- – гірчиця, 1 ч.л;
- – сіль.
Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Цибулю ріжемо кубиками і підсмажуємо на олії.
Картоплю перетворюємо в пюре, змішуємо з цибулею, яйцем і гречкою. Заправляємо сіллю, перцем і ароматними травами, можна свіжим кропом і петрушкою. Вимішуємо масу.
Формуємо котлети з маси, щоб вона липла до рук, змочуйте їх водою.
Обвалюємо котлети в борошні або в панірувальних сухарях (підходить і кукурудзяна крупа) і обсмажуємо їх з двох сторін на рослинній олії, невеликому вогні.
Для соусу змішуємо сметану з гірчицею, подрібненим часником і сіллю, перцем, подрібненою цибулею. Котлети подають холодними.
Маса виходить м’якою і еластичною, тому ви можете додати в котлети і начинку. Наприклад, це можуть бути відварені яйця, нарізані на кубики або обсмажені з цибулею гриби або яйця, рубані з зеленою цибулею.