Стакан гречки і три картоплини. Смачно, бюджетно і швидко!

Проста, але дуже смачна страва з найпростіших продуктів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • – гречка відварна, 1 стакан;
  • – картопля, 3 шт;
  • – яйце, 1 шт;
  • – цибуля, 1 шт;
  • – борошно або панірувальні сухарі;
  • – сіль, перець і спеції за смаком;
  • – зелень за смаком;
  • – олія.

Для приготування соусу візьміть:

  • – сметана жирна, 100 г;
  • – часник, 3 зубчики;
  • – гірчиця, 1 ч.л;
  • – сіль.

Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Цибулю ріжемо кубиками і підсмажуємо на олії.

Картоплю перетворюємо в пюре, змішуємо з цибулею, яйцем і гречкою. Заправляємо сіллю, перцем і ароматними травами, можна свіжим кропом і петрушкою. Вимішуємо масу.

Формуємо котлети з маси, щоб вона липла до рук, змочуйте їх водою.

Обвалюємо котлети в борошні або в панірувальних сухарях (підходить і кукурудзяна крупа) і обсмажуємо їх з двох сторін на рослинній олії, невеликому вогні.

Для соусу змішуємо сметану з гірчицею, подрібненим часником і сіллю, перцем, подрібненою цибулею. Котлети подають холодними.

Маса виходить м’якою і еластичною, тому ви можете додати в котлети і начинку. Наприклад, це можуть бути відварені яйця, нарізані на кубики або обсмажені з цибулею гриби або яйця, рубані з зеленою цибулею.