Старовинний бабусин рецепт: скляні фрукти і ягоди
На ці фрукти і ягоди в скляній карамелі неможливо намилуватися: ніби картинка! Цей старовинний бабусин рецепт приготування солодощів з натуральних ягід і фруктів сподобається і дітям, і дорослим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти для скляних фруктів і ягід:
- будь-які фрукти і ягоди;
- 200 г цукру (1 гранований стакан);
- 70 мл води (4 ст. л. + 2 ч. л.);
- 10 мл лимонного соку (1 десертна ложка).
Фрукти і ягоди промити, видалити плодоніжки і шкірку.
Одягти фрукти і ягоди на дерев’яні шпажки або палички для суші.
Розвести сироп за рецептом. Поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і продовжувати кип’ятити протягом 10-15 хвилин. Щоб перевірити готовність карамелі, потрібно капнути трохи в крижану воду. Якщо сироп відразу затвердіє, значить, він готовий.
Занурюємо кожен фрукт і кожну ягоду в гарячу рідку карамель.
І тут же опускаємо в крижану воду. Карамель миттєво застигає, стаючи їстівною скляною оболонкою.
Ось так виглядають фрукти і ягоди в скляній карамелі – заворожуюче красиво!
Можна навіть зробити фруктовий шашличок. Для цього додайте кілька різних ягід і шматочків фруктів на шпажку, також облийте карамеллю з усіх боків і занурте в крижану воду в формі, відповідної за розміром шпазі. Спробуйте приготувати – це смачно, просто і красиво!