Стільки помідор ми ще не з’їдали. Минулого року дуже багато баночок законсервувала, а до Нового року вже всі з’їли. Усі рідні просили з собою хоч баночку. Тепер я консервуватиму їх ще більше, адже про них вже всі запитують
Так консервувати помідори я почала років 10 тому, вперше скуштувала їх у Буковелі, коли відпочивала всією сім’єю, а потім взяла у місцевих жінок цей рецепт. Адже це неймовірно смачно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Базилік і сливи – саме ті інгредієнти, які зроблять консервацію настільки смачною, що її полюблять усі. Сливочки потім викидати не потрібно, їх можна їсти так само, як помідорки, або запекти з ними м’ясо, яке вийде досить пікантним та незвичайним.
Складові на одну літрову баночку:
- помідори;
- гілочка базиліка;
- 5 слив;
- 2 зубчики часнику;
- 2 горошини запашного перцю;
- 5 горошин чорного перцю;
- 0,5 ч. ложки гірчиці зернами.
- Маринад:
- 1 літр 200 мілілітрів води;
- 140 г цукру;
- 2 ст. ложки солі;
- 50 мл оцту.
Приготування:
Спочатку гарно мию помідорки, базилік та сливи.
Також відразу стерилізують банки і кип’ячу кришки, якими закриватиму помідори.
Потім в баночки складаю часник, весь перець, гірчицю, базилік, я зазвичай беру зелений і фіолетовий.
Помідорчики я завжди проколюю за допомогою зубочистки, а потім відправляю їх в банку, перекладаючи їх з сливами і базиліком. Все складаю щільненько.
Заливаю вміст банки окропом і залишаю на 25 хвилин.
Після виливаю воду, кип’ячу цю саму воду і знову заливаю в ємності. Залишаю на 25 хвилин.
Потім знову виливаю воду в каструлю, додаю всі інгредієнти для маринаду, за винятком оцту. Ставлю знову на вогонь і після того, як закипить, варю пару хвилин, а після вливаю оцет і даю покипіти маринаду ще хвилину.
Розливаю по банкам і відразу закриваю. Потім перевертаю їх і накриваю теплою ковдрою.
Такі помідорки ви точно ще не їли, але вони неймовірно смачні та ароматні.