Стільки помідор ми ще не з’їдали. Минулого року дуже багато баночок законсервувала, а до Нового року вже всі з’їли. Усі рідні просили з собою хоч баночку. Тепер я консервуватиму їх ще більше, адже про них вже всі запитують

Так консервувати помідори я почала років 10 тому, вперше скуштувала їх у Буковелі, коли відпочивала всією сім’єю, а потім взяла у місцевих жінок цей рецепт. Адже це неймовірно смачно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Базилік і сливи – саме ті інгредієнти, які зроблять консервацію настільки смачною, що її полюблять усі. Сливочки потім викидати не потрібно, їх можна їсти так само, як помідорки, або запекти з ними м’ясо, яке вийде досить пікантним та незвичайним.

Складові на одну літрову баночку:

  • помідори;
  • гілочка базиліка;
  • 5 слив;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 горошини запашного перцю;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 0,5 ч. ложки гірчиці зернами.
  • Маринад:
  • 1 літр 200 мілілітрів води;
  • 140 г цукру;
  • 2 ст. ложки солі;
  • 50 мл оцту.

Приготування:

Спочатку гарно мию помідорки, базилік та сливи.

Також відразу стерилізують банки і кип’ячу кришки, якими закриватиму помідори.

Потім в баночки складаю часник, весь перець, гірчицю, базилік, я зазвичай беру зелений і фіолетовий.

Помідорчики я завжди проколюю за допомогою зубочистки, а потім відправляю їх в банку, перекладаючи їх з сливами і базиліком. Все складаю щільненько.

Заливаю вміст банки окропом і залишаю на 25 хвилин.

Після виливаю воду, кип’ячу цю саму воду і знову заливаю в ємності. Залишаю на 25 хвилин.

Потім знову виливаю воду в каструлю, додаю всі інгредієнти для маринаду, за винятком оцту. Ставлю знову на вогонь і після того, як закипить, варю пару хвилин, а після вливаю оцет і даю покипіти маринаду ще хвилину.

Розливаю по банкам і відразу закриваю. Потім перевертаю їх і накриваю теплою ковдрою.

Такі помідорки ви точно ще не їли, але вони неймовірно смачні та ароматні.