Супер рецепт. Візьміть грудинку і залийте гарячим розсолом
Це універсальна закуска яка виручить в будь-який момент, чи то вдома, чи то в дорозі на перекус, навіть на роботі.
Інгредієнти на вихід 3 банки по 1 літру:
- Грудинка – 1,7 кг.
- Сіль для розсолу – 160 гр.
- Вода – 1 літр
У кожну банку:
- Часник – 3 зубчики
- Запашний перець – 2 шт.
- Чорний перець горошком – 5 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування:
- Грудинку ріжемо на шматочки, як показано на фото.
- Беремо чисті банки і щільно укладаємо шматочки.
- У кожну баночку додаємо:
Часник
Чорний перець горошком
Запашний перець
Лавровий лист
- Готуємо розсіл. У каструлю заливаємо воду і всипаємо сіль.
Доводимо до кипіння і перемішуємо до повного розчинення солі.
- Заливаємо розсіл по банках.
Обов’язково випускаємо зайве повітря за допомогою палички або шпажки і доливаємо розсіл доверху.
- Накриваємо банки кришками.
На дно каструлі вистилає марлю або рушник, ставимо банки і заливаємо водою по плечики. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
- Після закипання стерилізуємо 2 години на помірному вогні.
Дістаємо баночки, щільно закручуємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути. Після охолодження прибираємо в холодильник або льох на 12 годин.
- Через 12 годин бульйон перетвориться в холодець. Наша закуска повністю готова, можемо пробувати!
Виходить по простому смачно! Коли немає часу на приготування або потрібен швидкий перекус – така баночка завжди виручає!
Якщо Ви ще не готували в такий спосіб грудинку, то обов’язково спробуйте Вам точно сподобається.