Супова заправка на зиму. Без оцту, варіння і стерилізації
Такі заготовки на зиму, дуже полегшують нам клопоти на кухні і скорочують час готування страв.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- морква, цибуля по 1 кг;
- помідори, болгарський перець по 1 кг;
- петрушка і кріп, великі пучки;
- сіль.
Процес приготування
Овочі та зелень дуже добре промиваємо, струшуємо від надлишків води і залишаємо висушитись.
Цибулю ріжемо дрібними кубиками, моркву тремо на грубій терці. Помідори також дрібно ріжемо.
Порада: помідори вибирайте дуже стиглі, соковиті і м’ясисті – заправка буде дуже смачною.
Солодкий перець ріжемо так, як ви ріжете для борщу чи супу. Як варіант – подрібнити блендером або м’ясорубкою з великими ґратами.
Можна ще додати і гострий перець шматочками – але це на любителя. Зелень січемо.
Змішуємо всі продукти і солимо – на такий об’єм інгредієнтів, вам буде потрібно 800 г солі.
Дуже добре перемішуємо і розкладаємо заправку по стерилізованим баночках, закручуємо кришками і зберігаємо в холодильнику.
Порада: в таку заправку ви можете додавати різну зелень – наприклад, базилік, розмарин і т.д. Також ви можете закривати і просто зелень або просто овочі з сіллю. Не забувайте про те, що приправа солона, коли будете її додавати в свої страви.