Свекруха навчила готувати для закуски саме такі огірочки

Огірочки виходять в міру гострими, пікантними, хрусткими і смачними.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування 1 банки вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки;
  • цибуля – 0.5;
  • морква – 0.5;
  • лавровий лист, часник по 1 шт;
  • гірчиця в насінні – 1 ч.л;
  • петрушка і кріп парасольки;
  • перець духмяний – 2 шт;
  • перець чорний – 7 шт.

Для маринаду на кожну банку:

  • вода – 1 л;
  • оцет 9% – 180 мл;
  • цукор – 155 г;
  • сіль – 35 г.

Процес приготування огірків

Огірки промиваємо і заливаємо чистою, холодною водою на 4 години.

Цибулю і моркву ріжемо невеликими шматочками.

Банки ретельно промиваємо.

У кожну банку укладаємо огірки і кладемо все те, що вказано в інгредієнтах на 1 банку.

Для маринаду змішуємо всі інгредієнти і кип’ятимо суміш 5 хвилин, заливаємо банки, накриваємо кришки і ставимо на стерилізацію на 10 хвилин після закипання.

Закручуємо кришками, перевертаємо. Укутуємо рушниками і залишаємо до охолодження.

Зберігаємо таку консервацію в підвалі.

Порада: в маринад ви можете додавати і свої улюблені спеції для огірків і класти в банки листя вишні, смородини, гвоздику, інші добавки. Найкраще таким методом робити маленькі, закусочні огірочки, тоді вони виходять щільними і хрусткими.

Не вдається скопіювати.