Свіжий салат з огірків і зелені на зиму. Готую щороку
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом заготовки салату з огірків на зиму.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Салат готується просто і швидко. А взимку, відкривши баночку, ви відчуєте свіжий аромат огірків і зелені. Цього результату ми досягаємо за рахунок відсутності довгої термічної обробки.
Для приготування нам знадобиться:
- 3 кг огірків
- 6 середніх цибулин
- 4 зубчики часнику
- 3 ст. л оцту 9%
- 2,5 ст. л цукру
- 1 ст. л солі
- кілька горошин чорного перцю
- 1 стакан соняшникової олії
- пучок кропу
- половину пучка селери (можна без неї, але мені дуже подобається з селерою)
Як приготувати салат з огірків на зиму:
Огірки миємо й замочуємо в холодній воді на 1 годину.
Кріп і селеру миємо й струшуємо від залишків води. Цибулю очищаємо.
Обрізаємо у огірків хвостики і нарізаємо кружечками.
Цибулю нарізаємо півкільцями. Дрібно нарізаємо ножем кріп і селеру.
Складаємо в посуд огірки, зелень і цибулю. Часник пропускаємо через часникодавилку або прес, додаємо в посуд з огірками.
Солимо, перемішуємо і залишаємо на пів години, щоб огірки дали сік.
Беремо каструлю і викладаємо туди огірки.
Окремо змішуємо оцет, цукор, перець.
Виливаємо до огірків і заливаємо олією. Все добре перемішуємо.
Ставимо каструлю з огірками на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
Як тільки огірки трохи змінять колір, відразу знімаємо каструлю з плити.
Важливо!!! Не переварити огірки!!!
Розкладаємо швидко салат по сухим стерилізованих банках. Заповнюємо до самого верху. Сік повинен повністю покрити огірки.
Закатуємо або закручуємо металевими кришками.
Перевертаємо банки догори дном і укутуємо теплою ковдрою до охолодження. Смачного!