Святковий салат Літо. Салатик з сезонних овочів

Святковий салат Літо – швидка святкова страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

інгредієнти

  • Яйця – 4 шт. (чотири штуки)
  • Консервований тунець – 1 б. (Одна банка)
  • Помідори – 3 шт. (три штуки)
  • Огірок – 3 шт. (три штуки)
  • Кунжутне насіння – 1 ст. л. (Одна столова ложка)
  • Салат – 1 п. (Один пучок)

заправка:

  • Рослинна олія – ​​2 ст. л. (Дві столові ложки)
  • Соєвий соус – 1 ст. л. (Одна столова ложка)
  • Яблучний оцет – 1 ст. л. (Одна столова ложка)
  • Перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування:

У каструлю покладіть яйця, залийте водою і поставте на плиту. Доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. Після злийте воду і залийте їх холодною водою. Залиште до повного охолодження і очистіть від шкаралупи.

Пучок салатного листя наріжте великими шматочками.

Промийте огірки, відріжте хвостики і наріжте кружальцями.

Кружечками наріжте очищені яйця.

Видаліть плодоніжки помідорів і наріжте часточками.

Складіть салат. Покладіть на блюдо салатні листя, зверху сформуйте з помідорів смужки, точно так же зробіть з яйцями і помідорами.

З тунця злийте рідину і розімніть вилкою. Розкладіть на салаті.

Приготуйте заправку. Налийте в миску олію, додайте соєвий соус, оцет, перець і сіль за смаком. Добре все перемішайте.

Полийте соуом салат і присипте кунжутним насінням.

Подайте до столу.

Готуйте на здоров’я!