Святковий салат Літо. Салатик з сезонних овочів
Святковий салат Літо – швидка святкова страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
інгредієнти
- Яйця – 4 шт. (чотири штуки)
- Консервований тунець – 1 б. (Одна банка)
- Помідори – 3 шт. (три штуки)
- Огірок – 3 шт. (три штуки)
- Кунжутне насіння – 1 ст. л. (Одна столова ложка)
- Салат – 1 п. (Один пучок)
заправка:
- Рослинна олія – 2 ст. л. (Дві столові ложки)
- Соєвий соус – 1 ст. л. (Одна столова ложка)
- Яблучний оцет – 1 ст. л. (Одна столова ложка)
- Перець – за смаком
- Сіль за смаком
Рецепт приготування:
У каструлю покладіть яйця, залийте водою і поставте на плиту. Доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. Після злийте воду і залийте їх холодною водою. Залиште до повного охолодження і очистіть від шкаралупи.
Пучок салатного листя наріжте великими шматочками.
Промийте огірки, відріжте хвостики і наріжте кружальцями.
Кружечками наріжте очищені яйця.
Видаліть плодоніжки помідорів і наріжте часточками.
Складіть салат. Покладіть на блюдо салатні листя, зверху сформуйте з помідорів смужки, точно так же зробіть з яйцями і помідорами.
З тунця злийте рідину і розімніть вилкою. Розкладіть на салаті.
Приготуйте заправку. Налийте в миску олію, додайте соєвий соус, оцет, перець і сіль за смаком. Добре все перемішайте.
Полийте соуом салат і присипте кунжутним насінням.
Подайте до столу.
Готуйте на здоров’я!