Сирна паска, найпростіший варіант приготування
Цей варіант сирної паски здивує вас своєю простотою. Виходить дуже ніжною і просто тане в роті. Десерт – дуже смачний, раджу спробувати!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Сир домашній – 600 гр.
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Сметана не менш ніж 20% – 200 гр.
- Вершкове масло – 100 гр.Цукор – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1 пачка
- Цукати – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
Покроковий процес приготування:
Для початку пробиваємо блендером сир 600 грам, до однорідної маси, або перетираємо через сито.
Розділимо 4 яйця на білок і жовток. Білок нам не знадобиться. Додаємо жовтки до сиру, кладемо 200 грам сметани жирністю не менше ніж 20%, у мене 25%, 100 грам цукру, 100 г вершкового масла кімнатної температури, ванільний цукор.
Все пробиваємо блендером. Переливаємо масу в каструлю і ставимо на вогонь, гріємо на невеликому вогні, під час нагрівання маса стане рідшою так і повинно бути, як з’являться перші бульки, відразу знімаємо з вогню, доводити до активного кипіння не потрібно і дамо масі охолонути.
Як маса охолоне додаємо заздалегідь промитий і обсушений ізюм 100 грам і 100 грам цукатів, перемішуємо. Підготуємо форму у мене на 900 грам і марлю, змочуємо водою і кладемо всередину форми, переливаємо підготовлену сирну масу.
Зверху ставимо вантаж і прибираємо в холодильник не менше ніж 12 годин. Пройшло 12 годин, знімаємо форму і прикрашаємо за бажанням. Я посипала цукровою пудрою, прикрасила цукатами і кольоровою посипкою.