Сирні булочки до чаю

Проста та швидка випічка класу «булочки до чаю», та ще й з сиром, що додає корисності страві. Коли булочки ще теплі вони настільки смачні і з’їдаються так швидко, що стає не зовсім зрозуміло, хто саме їх так швидко з’їв.

Нам потрібо:

  • сир – 250 гр.
  • борошно – 200-230 гр.
  • цукор – 75 гр.
  • курячі яйця – 1 шт. + Білок (з)
  • олія рослинна -30 гр.
  • розпушувач тесту – 1 ч. л.
  • сода – 1/3 ч. л.
  • ванільний цукор – ½ ч.л.
  • сіль – ч.л.

Для змащування:

  • яєчний жовток – 1 шт.
  • молоко – 1 ст.
  • цукор – 1 ч.л.

Покроковий рецепт приготування

Змішати борошно, розпушувач тіста, соду та сіль. У миску вкласти перетертий через сито сир (сир краще брати сухий). Додати куряче яйце з білком, цукор, ванільний цукор та олію.

Все збити міксером до сполуки інгредієнтів. Порціями всипати борошняну суміш і замісити м’яке тісто. Тісто може липнути до рук. Перемішати яєчний жовток із молоком. Робочу поверхню трохи присипати борошном.

Тісто розділити на 12 частин. З кожної частини сформувати кульку. Перекласти заготовки на лист, застелений пергаментом або килимком для випічки на відстані один від одного. Змастити молочно-жовтковою сумішшю та присипати цукром.

Випікати у розігрітій духовці до 180 градусів на 20-25 хвилин. Час випічки регулюйте по духовці. Булочки повинні добре зарум’янитися і трохи збільшиться. Готовим булочкам (вийшло 12 штук), дати охолонути на решітці і можна подавати до чаю, кави, молока або кефіру.

Не вдається скопіювати.