Сирні булочки до чаю
Проста та швидка випічка класу «булочки до чаю», та ще й з сиром, що додає корисності страві. Коли булочки ще теплі вони настільки смачні і з’їдаються так швидко, що стає не зовсім зрозуміло, хто саме їх так швидко з’їв.
Нам потрібо:
- сир – 250 гр.
- борошно – 200-230 гр.
- цукор – 75 гр.
- курячі яйця – 1 шт. + Білок (з)
- олія рослинна -30 гр.
- розпушувач тесту – 1 ч. л.
- сода – 1/3 ч. л.
- ванільний цукор – ½ ч.л.
- сіль – ч.л.
Для змащування:
- яєчний жовток – 1 шт.
- молоко – 1 ст.
- цукор – 1 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Змішати борошно, розпушувач тіста, соду та сіль. У миску вкласти перетертий через сито сир (сир краще брати сухий). Додати куряче яйце з білком, цукор, ванільний цукор та олію.
Все збити міксером до сполуки інгредієнтів. Порціями всипати борошняну суміш і замісити м’яке тісто. Тісто може липнути до рук. Перемішати яєчний жовток із молоком. Робочу поверхню трохи присипати борошном.
Тісто розділити на 12 частин. З кожної частини сформувати кульку. Перекласти заготовки на лист, застелений пергаментом або килимком для випічки на відстані один від одного. Змастити молочно-жовтковою сумішшю та присипати цукром.
Випікати у розігрітій духовці до 180 градусів на 20-25 хвилин. Час випічки регулюйте по духовці. Булочки повинні добре зарум’янитися і трохи збільшиться. Готовим булочкам (вийшло 12 штук), дати охолонути на решітці і можна подавати до чаю, кави, молока або кефіру.