Сирний торт з полуницею без випічки. Готується легко і просто
Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати сирний торт з полуницею. Торт готується без випічки, легко і просто. Виходить красивим, і неймовірно смачним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Моїм рідним дуже подобається цей торт, він в міру солодкий, легкий і ароматний. Прекрасний торт для літнього чаювання!
Інгредієнти розраховані на торт діаметром 18 см, висота 6,5 см, вага 1600 г
Основа
- 180 грам пісочного печива
- 70 грам вершкового масла
- 10 грам (2 ч. ложки) молока
Сирний шар
- 300 грам м’якого сиру
- 100 грам (2 повні ст. ложки) сметани
- 200 грам вершків жирністю 30-35%
- 100 грам (5 ст. ложок без верху) цукрової пудри
- 15 грам (3 ч. ложки) ванільного цукру
- 12 грам (4 ч. ложки без верху) желатину
- 70 грам (мл) води
Полуничний шар
- 400 грам полуниці
- 100 грам (5 ст. ложок без верху) цукру
- 1 грам (1/4 ч. дожки) лимонної кислоти
- 10 грам (4 ч. дожки без верху) желатину
- 60 грам (мл) води
Прикраса (посипання)
- 100 грам вершків жирністю 30-35%
- 20 грам (1 ст. ложка без верху) цукрової пудри
- 5 грам (1 ч. ложка) ванільного цукру
- 50 грам полуниці
У 1 столовій ложці без верху 20 грам борошна, з верхом – 30 грам.
У 1 столовій ложці без верху 20 грам цукру, з верхом – 25 грам.
Як приготувати сирний торт з полуницею
Спочатку приготуємо основу для торта
180 грам пісочного печива подрібнюємо в крихту,у подрібнену крихту вливаємо 70 грам розтопленого вершкового масла. Ретельно перемішуємо. Додаємо 10 грам молока і ретельно перемішуємо.
Скільки додавати молока, Ви дивіться за своїм печивом. Печиво повинне добре пресуватися, і легко розсипатися назад.
Якщо печиво сухе і не тримає форму, то можна додати трохи більше молока. На тарілку встановлюємо роз’ємне кільце з ацетатною плівкою.
Якщо ацетатної плівки немає, то її можна замінити смужками, вирізаними з паперу для запікання, або з пергаментного паперу.
Висипаємо всю крихту в форму, рівномірно розрівнюємо, втрамбовуємо склянкою.
Прибираємо основу в холодильник, і приготуємо крем.
У сирному шарі, ми зробимо поглиблення для полуничного шару.
Для цього нам буде потрібно піала меншого діаметру, ніж торт.
Для торта діаметром 18 см, я взяла піалу, яка має діаметр верхнього краю 12 см, а нижнього 6 см.
Змащуємо піалу невеликою кількістю соняшникової олії і обертаємо харчовою плівкою.
12 грам желатину заливаємо 70 грамами води, розмішуємо, і залишаємо набухати.
Я використовую швидкорозчинний желатин, який розводиться з розрахунку 20 грам желатину на 1 літр не кислої рідини.
До 300 грамам м’якого сиру додаємо 100 грамів сметани.
Добре перемішати все блендером, щоб маса стала однорідною і гладкою.
До 100 грамів цукрової пудри додаємо 15 грамів ванільного цукру. Перемішуємо.
Взбиваємо 200 грам охолоджених вершків жирністю 30-35% з цукровою пудрою і ванільним цукром.
До піків вершки збивати не треба, вони повинні стати повітряними і збільшитися в об’ємі приблизно в 2-2,5 рази.
У два етапи додаємо збиті вершки в сирну масу.
Акуратно на невеликих оборотах міксера, перемішуємо до однорідного стану.
Набряклий желатин треба розпустити. Для цього його треба розігріти в мікрохвильовій печі або на водяній бані, ні в якому разі не кип’ятіть.
Розмішуємо, желатин повинен повністю розчинитися, і рідина стати однорідною без крупинок.
Додаємо в розпущений желатин ложку сирного крему. Ретельно розмішуємо. Ще одну ложку, і також добре розмішати до однорідного стану.
Робимо це для того, щоб вирівняти температуру желатину, так як ми його будемо вливати в крем, щоб він відразу не схопився.
Виливаємо желатин в крем, і розмішуємо міксером до однорідного стану, не збиваємо.
Переливаємо крем в форму, і рівномірно розрівнюємо.
У центр крему вставляємо раніше підготовлену піалу.
Злегка придавлюємо. Повністю піалу в крем вдавлювати не треба. Вона повинна зануритися приблизно на 3 см.
Прибираємо торт в холодильник приблизно на півгодини – годину. Крем повинен повністю застигнути.
Поки крем застигає, приготуємо полуничний шар.
10 грам желатину заливаємо 60 грамами води. Розмішуємо, і залишаємо набухати.
400 грам чистої і очищеної полуниці подрібнити блендером в однорідну масу.
Додаємо 100 г цукру і 1 грам лимонної кислоти, перемішуємо.
Варимо, постійно помішуючи до закипання. Якщо буде пінка, прибираємо її.
Коли маса закипить, робимо вогонь мінімальним, і на мінімальному вогні проварюємо полуничну масу 2-3 хвилини.
Знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
Набряклий желатин розпускаємо.
Додаємо в розпущений желатин ложку полуниці. Ретельно розмішуємо.
Всього я додаю в желатин 3 чайні ложки полуниці, кожен раз добре перемішуючи.
Виливаємо желатин в полуницю, і розмішуємо віночком до однорідного стану, не збиваємо.
Коли крем застигне, прибираємо з крему піалу і харчову плівку. Заливаємо сирний шар полуницею.
Якщо на поверхні є бульбашки повітря, їх можна прибрати паличкою або лопаткою.
Прибираємо торт в холодильник, полуничний шар повинен повністю застигнути. Застигає він приблизно 3-4 години.
Прикрашати торт я буду збитими вершками.
Змішаємо разом 20 грам цукрової пудри і 5 грам ванільного цукру.
Збиваємо 100 грам вершків жирністю 30-35% з цукровою пудрою і ванільним цукром.
Вершки збиваємо до стану стійких піків, акуратно не перевзбийте вершки.
Застиглий торт звільняємо від форми і плівки. Прикрашаємо збитими вершками і полуницею.
При бажанні, якщо хтось не любить печиво як основу, можна спекти бісквіт.