СИРНИК “КВІТИ УКРАЇНИ” – РОЗКІШНИМ ДЕСЕРТОМ! ОСОБЛИВО, КОЛИ ВІН ТАКИЙ – З МАКОВИМ КОРЖЕМ, КУРАГОЮ І ВИШНЯМИ ПІД МЕРЕНГОЮ ТА НІЖНИМ ЗАВАРНИМ КРЕМОМ

Сирник може бути розкішним десертом! Особливо, коли він такий – з маковим коржем, курагою і вишнями під меренгою та ніжним заварним кремом. 

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на ibilingua.com

Тісто:

  • 200 г маргарину
  • 2 ст. ложки сметани
  • 2 жовтки
  • 1 п. ванільного цукру
  • 1 п. розпушувача
  • 300 г борошна

Тісто замісити, розділити на 3 частини. Зробити 3 коржі:

На 1 корж викласти: 2 яйця + 1 скл. цукру + 3 ст. ложки крохмалю + 1,5 скл. меленого маку (усе збити в блендері).

На 2 корж викласти: 4 білки + 1 скл. цукру + 4 жовтки + 800 г меленого сиру + 200 г різаної кураги + 2 ст. ложки крохмалю + 1 тертий лимон (білки збити з цукром, жовтки вимішати з сиром, змішати білки з сиром, додати курагу, крохмаль і лимон).

На третій корж викласти: вишні або чорнослив + 2 білки збиті з цукром (2 ст. ложки).

Спекти 3 коржі.

Крем

2 яйця збити з 1 скл. цукру + 2 ст. ложки борошна+ 300 г молока, заварити (можна додати 1 ст. ложку крохмалю), коли вистигне додати 300 г масла, сік 1 лимона і 1 ложку спирту або коньяку.

Перемазати коржі і поставити в холодильник на добу.