Ситна бабусина смакота з картоплею. Просто, недорого та дуже смачно
Рум’яна, пишна, ситна випічка з картоплею. Просто, недорого та дуже смачно!
Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього в тепле молоко додайте цукор, сухі дріжджі та борошно. Все перемішайте та залиште в теплі на 15 хвилин.
У глибокій посудині з’єднайте розтоплений маргарин або вершкове масло, яйце, цукор, сіль. Додайте опару, що підійшла.
Потім в рідку суміш поступово частинами всипте борошно і замісіть м’яке, ніжне тісто.
Тісто округліть, перекладіть у посуд, змащений олією і залиште в теплі для підйому.
Для начинки очищену картоплю відваріть у підсоленій воді. Розмішайте, щоб не було грудочок. Потім додайте вершкове масло, сире яйце.
Все добре перемішайте.
Тісто, що підійшло, обомніть, розділіть на кульки однакового розміру. Розкотіть кожну кульку в коржик і перенесіть заготовки на лист.
Зверху ложкою викладіть картопляну начинку. Прикрийте харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин.
Змастіть поверхню (тісто та начинку) сметаною, змішаною з жовтком.
Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин до легкого зарум’янювання. Звичайно, час випічки у всіх буде різним. Це залежить від духовки, товщини тіста тощо.
Дуже смачно з молоком чаєм чи супчиком. Вдалої випічки!
Для приготування потрібно:
Для опари:
- тепле молоко 200 мл
- сухі дріжджі 7 г
- цукор 1 чайна ложка
- борошно 1 столова ложка
Для тіста:
- борошно 350-400 г
- щіпка солі
- цукор 2 ст. ложки
- маргарин або вершкове масло (розтопити) 50 г
- яйце 1 шт.
Для начинки:
- картопля 500-600 г
- яйце 1 шт.
- вершкове масло 1 стіл. ложка
- 1 жовток + 1 столова ложка сметани для змащування