Ситний салат “Перекус” з рисом на зиму
Цей салат виручає будь де, як дома, так і десь в горах. Або навіть просто зимою. Особливого його люблять туристи за його ситність.
Нам знадобиться:
- Помідори 3 кг.
- Цибуля 1 кг.
- Болгарський перець 1 кг.
- Морква 1 кг.
- Соняшникова олія 200 мл.
- Цукор 4 стол. ложки
- Сіль 2 стол. ложки
- Часник 1 головка
- Гострий перець 1 стручок (за бажанням)
- Оцет 3 стол. ложки (за бажанням)
- Рис 1,5 склянки
Покроковий рецепт приготування:
Рис промити, відварити до напівготовності.
Почистити: цибулю, моркву, перець, часник.
Цибулю порізати дрібними кубиками. Моркву натерти на великій тертці.
Болгарський перець порізати на дрібні шматочки. Помідори пропустити через м’ясорубку. Часник пропустити через прес.
У глибоку чашу, казан або каструлю налити олію, додати цибулю, пасерувати на середньому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Цибуля не повинна зажаритися! Вона стане м’якою і прозорою.
Додати моркву, тушкувати 5 хвилин, помішуючи.
Докласти помідори, перець, сіль і цукор. Все добре перемішати, накрити кришкою, і тушкувати на слабкому вогні 40 хвилин, періодично помішуючи.
Потім додати відварений рис, подрібнений часник, гострий перець розрізаний навпіл (щоб можна було його через 5 хвилин витягнути, для того щоб не було занадто гостро. Якщо салат їстимуть діти, то можна готувати без нього. Варити 5 хвилин під закритою кришкою, не забуваємо помішувати.
Перед тим як вимкнути вогонь, додати оцет, перемішати. Гарячий салат розкласти по стерильним банкам. Банки до верху сильно не наповнювати, так як рис ще буде доходити! Закатати стерильними кришками. Прибрати під теплу ковдру, в перевернутому положенні, до повного охолодження.
Чудовий рецепт салату яким обов’язково потрібна запастися на зиму.