Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

Та сама Закарпатська ковбаса Гурка. Неймовірна смакота

Домашня ковбаса виходить соковитою, ніжною, з легкими пікантними нотками. Набір продуктів для такої страви самий мінімальний – печінка, серце і легені, а виходить справжня ресторанна закуска.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • печінка, легені і серце, 2 кг;
  • рис, 1 кг + вода, 2 л;
  • перловка, 500 г + вода, 1 .5 л;
  • цибуля, 5 шт;
  • свиний жир (смалець), 5-6 ст.л;
  • сіль, перець, чебрець та інші спеції за смаком;
  • кишки.

Процес приготування ковбаси

М’ясні продукти варимо в солоній воді до готовності.

Коли печінка, легені і серце охолоне, перекручуємо за допомогою м’ясорубки.

Рис і перловку добре промиваємо.

Порада: якщо хочете, щоб каші швидко зварилися, замочуйте на ніч у холодній воді.

Варимо окремо перловку і рис в підсоленій воді. Охолоджуємо.

Якщо немає свинного сала, можна брати соняшникову олію.

Цибулю подрібнюємо м’ясорубкою або блендером і викладаємо в розігріту олію або жир і тушкуємо до готовності.

Всипаємо паприку, спеції, добре перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Рис змішуємо з перловкою, цибулею на жиру, фаршем. Масу добре вимішуємо до повної однорідності.

Додаємо чебрець та інші спеції на ваш смак, солимо і перчимо.

Та сама Закарпатська ковбаса Гурка. Неймовірна смакота

Заповнюємо кишки цією масою, проколюємо голкою ковбаски, щоб вони не лопнули.

Та сама Закарпатська ковбаса Гурка. Неймовірна смакота

Доводимо воду до кипіння (воду трохи солимо) і кладемо ковбасу, кип’ятимо 2 хвилини і відразу виймаємо.

Порада: можна опустити в каструлю сито і в нього укладати ковбасу, потім витягувати з ситом, дати стекти.

Скручуємо равликом і залишаємо охолоджуватися.

Тепер частину ковбасок можна відправити в морозильну камеру на зберігання, а частину обсмажити на олії до рум’яності з двох сторін.

Та сама Закарпатська ковбаса Гурка. Неймовірна смакота

Подаємо таку ковбаску з гірчицею та іншими соусами, з різними гарнірами і салатами.

Та сама Закарпатська ковбаса Гурка. Неймовірна смакота

Якщо ковбаска випадково лопне, нічого страшного, просто збираємо зі сковороди шматочки і подаємо.