Так гречку мало хто готує, а дарма! НЕ набридає, можна готувати хоч щодня! З таких простих продуктів, швидко і дешево
Гречана каша з капустою. Таку кашу можна їсти хоч щодня, вона не набридає. Продукти просочуються ароматом один одного і виходить дуже смачно та незвичайно. Ви спробуйте самі, думаю не пошкодуєте, тим паче це недорого, смачно та просто готується.
Інгредієнти:
- Капуста -400гр.
- Морква -1шт.
- Цибуля-1шт.
- Сіль -1/2ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Рослинна олія -5-3ст.л.
Для гречки:
- Гречка -200гр.
- Вода -400мол.
- Вершкове масло -100гр.
- Сіль -1/2ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Для початку поставимо варити гречку, нам потрібно щоб вона була розсипчастою, промиваємо 200 гр гречки, каструлю краще брати з товстостінним дном, наливаємо воду 400 мл, додаємо половину ч. л солі, кладемо 100 гр вершкового масла, ставимо на вогонь, доводимо до вогню. гречку, як тільки закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму, залишаємо так варитися на 20 хвилин. Вода за цей час повинна повністю вбратися і відразу вимикаємо, дамо гречці трохи постояти, хвилин 10-15.
За цей час приготуємо капусту. Свіжу капусту 400 гр. нашаткуємо соломкою, злегка пам’ятаємо руками, моркву натріть на великій тертці, цибулину наріжемо кубиками.
Беремо сковороду, наливаємо олію 2-3 ст. л, кладемо цибулю, обсмажуємо до напівпрозорості, потім до цибулі додаємо моркву, гасимо приблизно 1-2 хвилини і додаємо капусту, перемішуємо і тушкуємо до готовності овочів, не забуваємо помішувати, щоб не підгоріло, займає 10-12 хвилин. До готової капусти додаємо сіль, чорний перець, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Додаємо до гречки чи навпаки, різниці немає. Перемішуємо і ставимо на вогонь, щоб овочі та гречка прогрілися разом, на хвилин 5-10. Подаємо до столу, дуже смачно. Рекомендую.