Так рибу готують справжні любителі смачної рибки! Не смажать, а роблять “Храйме” приголомшлива риба в особливому соусі
Знамените “Храйме” із білої риби в особливому соусі! Без смаження, в одному посуді та всього за півгодини!
Для багатьох ця страва здасться дуже спірною, але якщо спробувати хоча б шматочок, розумієш, що ніяких суперечок тут не може бути. Смачно!
Список інгредієнтів та грамування:
Для фаршу:
- Філе будь-якої білої риби – 800 г. (у мене тріска)
- Цибуля – 2-3 шт.
- Куркума – 1 ч.л.
- Молота кориця – 0,5 ч.л.
- Чорний перець
- Сіль
- Панірувальні сухарі – 70 г.
- Яйця – 2 шт.
- Цедра 1 лимона
Для соусу:
- Солодкий перець – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Гострий перець – половинка (можна взяти і цілий, все залежить від вашого смаку)
- Часник – 4-5 зубчика (у мене великий часник)
- Солодка паприка – 3 ч.л.
- Молота зіра – 1 ч.л.
- Сіль
- Чорний перець
- Вода – 1,5 склянки
- Лимон – половинка
- Кінза
Кількість інгредієнтів ідеально підійде для сковороди діаметром 28 сантиметрів.
Соус у блюді історія окрема, макати в нього коржик чи лаваш – справжнє захоплення! Настійно рекомендуємо вам скуштувати цю страву, тим більше, що приготування найпростіше і не забере багато часу. Зате результат перевершить будь-які очікування!
Починаємо готувати:
Рибу та цибулю пропускаємо через м’ясорубку, додаємо куркуму, мелену корицю, сіль та чорний мелений перець. Риба підійде будь-яка біла, я готувала з тріски.
До фаршу вбиваємо пару яєць, всипаємо панірувальні сухарі, додаємо трохи лимонної цедри, ретельно все перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин.
У сковороду з олією закладаємо солодкий перець соломкою, кільця гострого перцю та подрібнений часник (не тертий, а саме дрібно нарізаний). Перемішуємо та смажимо на середньому вогні 2-3 хвилини.
Кількість гострого перцю регулюйте на свій смак. Ми брали половинку і прибирали насіння.
Через пару хвилин відправляємо в сковороду помідори кубиком, додаємо солодку паприку, мелену зіру, сіль та чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо, доводимо до кипіння та готуємо на максимальному вогні рівно 5 хвилин.
Через 5 хвилин вливаємо півтори склянки гарячої води та знову доводимо все до кипіння.
З фаршу формуємо невеликі тюфтельки, викладаємо в киплячий соус і гасимо під кришкою на середньому вогні близько 15 хвилин, періодично відкриваючи і поливаючи зверху соусом.
Через 15 хвилин додаємо свіжий лимон, нарізаний кубиком, посипаємо рубаною кінзою, перемішуємо, тушкуємо ще буквально пару хвилин і знімаємо з вогню.
Якщо не любите кинзу, сміливо беріть петрушку, а лимон в кінці можна зовсім не додавати, або додати зовсім небагато, якщо боїтеся зайвої кислоти.
До готової страви обов’язково подаємо якийсь коржик або лаваш! Макат коржик у соус – це окрема історія!)
Тефтельки виходять м’які та повітряні, соус злегка гострий, але гострота швидше приємна та ідеально поєднується з рибою. На гарнір ідеально підійде рис, але ми зазвичай їмо просто тефтелі, соус і коржик, цього, на наш погляд, цілком достатньо. Любите щось незвичайне та цікаве? Обов’язково спробуйте приготувати цю страву! Нічого складного та дуже смачно!