Така капуста маринується всього добу, а яка смачнезна! І головне – завжди виходить. З пікантною кислинкою, в міру солона – саме те! Будете дякувати за рецептик, записуйте скоріш

Така маринована капуста гарна сама по собі, а такоже як доповнення або інгредієнт у складі других страв.

Кількість моркви может варіюватися на ваш смак, як і склад і кількість спецій. Основні рекомендації по кількості відносяться до маринаду, тобто до співвідношення води, оцту, солі і цукру.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами bilingua.com

В якості спецій традиційно додаються чорний і/або запашний перець і лавровий лист, а часник, гвоздика, насіння кмину – за бажанням.

Для приготування маринованої капусти за добу підготуйте інгредієнти за списком.

Складові

  • Капуста – 1 кг
  • Морква – 1-3 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний – 3-4 горошини
  • Перець запашний – 3-4 горошини
  • Гвоздика – 2-3 суцвіття
  • Вода – 250 мл
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Рослинна олія – ​​за бажанням 1-2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.

Нашинкуйте капусту. Мало хто любить товсто нашатковану капусту, але в будь-якому випадку орієнтуйтеся на щільність капусти і свій смак. Я беру досить-таки м’яку капусту, та й не люблю я занадто тонко шинкувати, тож я шинкую середньо.

Кожну нарізану порцію капусти потрібно обжати.

У підготовлену ємність (банку, контейнер або каструлю) укладайте шарами капусту і терту крупно моркву.

Коли буде покладена приблизно половина капусти і моркви, додайте половину цукру, солі, часнику і спецій.

Потім укладіть шарами капусту, що залишилася, і моркву. Зверху додайте решту спецій, за бажанням влийте рослинне масло.

Порцію гарячої води перемішайте з оцтом і влийте в капусту.

Залиште приблизно на шість годин (або на ніч) заготовку при кімнатній температурі, протягом цього часу можна пару раз перемішати так, щоб верхня частина опинилася внизу. Потім помістіть мариновану капусту в холодильник.

Подавайте готову капусту охолодженою. Деякі мої домочадці ще додають собі в порції цукру побільше і масла рослинного взагалі багатенько, але це справа смаку.

Смачного!