Такі оригінальні вареники, мою маму бабуся навчила готувати ще у сорокових
Вареники за цим рецептом виходять по ориінальному і дуже смачно. Два рецепта тіста для вареників – один на кип’ятку, а другий – на молоці.
Для приготування тіста на кип’ятку вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 3 склянки;
- кип’яток – 1 склянка;
- яйце – шт;
- олія соняшникова – 3 ст.л;
- сіль – 0.5 ч.л.
Для приготування тіста на молоці вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 3 склянки;
- молоко і вода – по 100 мл;
- яйце – 1 шт;
- олія соняшникова – 1 ст.л;
- сіль – 1 ч.л.
Для приготування начинки необхідно:
- сир – 350 г;
- масло вершкове розтоплене – 3-4 ч.л;
- жовток – 1 шт;
- сіль дрібка, за смаком і бажанням цукор.
Процес приготування тіста
У просіяне борошно додаємо яйця, сіль і соняшникову олію. Перемішуємо виделкою.
Вливаємо кип’яток і збираємо виделкою тісто в клубок, потім вимішуємо руками, але акуратно, щоб не обпектися.
Прибираємо тісто в пакет на 15 хвилин.
Сир розминаємо і змішуємо з сіллю розтопленим вершковим маслом і жовтком.
Порада: якщо ви любите солодкі вареники, тоді додавайте цукор. Робимо вареники як зазвичай.
У деко ставимо сітку і змащуємо її олією, викладаємо вареники і відправляємо в парову піч.
Не забуваємо поставити контейнер з водою.
Готуємо 10 хвилин при середньому парі. Або просто варимо вареники в каструлі.
Змішуємо вареники з вершковим маслом і подаємо зі сметаною.
Борошно (частину) змішуємо з теплою водою і теплим молоком, яйцем і сіллю.
Вимішуємо тісто, потім вливаємо олію, вмішуючи її в тісто разом з борошном.
Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин.
Формуємо вареники.
Вареники за цим рецептом сподобаються абсолютно всім.