Такі помідори закриваємо щороку по 15-20 банок точно! Всі, хто пробували, залишилися в захваті і тепер теж їх закривають. Зберігати можна у квартирі
Ох, друзі, які ж смачні виходять ці помідори! Всі, хто пробували, залишилися в захваті і тепер теж їх закочують. Чоловіки особливо люблять цю заготівлю, помідорки гостренькі і, як то кажуть, з вогником, на закуску йдуть тільки так!
Список інгредієнтів та грамування:
- Помідори – близько 1,8 кг. (сливоподібні)
- Солодкий перець – 1 шт.
- Петрушка – 60 р.
- Корінь хрону – 35 г.
- Часник – 35 р.
Маринад на 1л. води:
- Цукор – 120 р.
- Сіль – 70 г.
- Оцет 9% – 120 мл.
З цієї кількості інгредієнтів виходить три баночки по одному літру.
Спосіб приготування:
Помідори ретельно промиваємо і ріжемо навпіл. Найкраще для рецепту підійдуть сливоподібні помідори, вони в процесі зберігання не втратять форму і не розкиснуть.
У чашу блендера відправляємо очищений солодкий перець, гарний пучок петрушки та корінь хрону та часник.
Перемелюємо все в кашу до повної однорідності. Замість блендера можна скористатися м’ясорубкою.
У сухі чисті банки закладаємо ложку овочевої суміші, але в неї укладаємо помідори зрізом вниз. Повторюємо таким чином шари, доки не заповниться вся банка.
Укладаємо максимально щільно.
У каструлю з водою всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння, потім вливаємо 9% оцет, добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
Заливаємо банки гарячим маринадом, прикриваємо кришками, дно каструлі застилаємо марлею або рушником, ставимо банки, заливаємо водою по плічка, ставимо на плиту і стерилізуємо з моменту закипання 10-12 хвилин.
Після того щільно закриваємо банки кришками, перевертаємо дном вгору і ставимо під шубу до повного остигання.
Ось так виглядають помідори через місяць після закочення. Зберігати їх можна навіть при кімнатній температурі, вони відмінно стоять у будь-якій домашній шафі або коморі.
Відкривати та пробувати я рекомендую не раніше, ніж через місяць, а краще набратися терпіння та почекати усі два!
Ідеально подавати такі помідори і на закуску, і як доповнення до м’яса або картоплі.