Таку грудинку запечену в духовці приготувати дуже просто і вона сподобається всім! Смачно як у теплому, так і охолодженому вигляді
Свиняча грудинка, запечена у фользі в духовці – це найсмачніша м’ясна закуска. Дуже ароматна, м’яка, апетитна. Зробити бутерброд зі шматочком такої грудинки, намазати гірчичкою. Це дуже смачно! Звичайно, і на будь-якому святковому столі, як холодна м’ясна нарізка, буде доречна.
Для приготування потрібно
- свиняча грудинка 1 кг
ДЛЯ РОЗСОЛУ
- вода 1,5 літра
- сіль 2 стіл. ложки з гіркою
- перець запашний 5-6 шт.
- приправи для м’яса 1 стіл. ложка
- коріандр 1 ч. ложка
- насіння гірчиці 1 ч. ложка
- лавровий листмелений коріандр 1 ч. ложка
- чорний мелений перець 1 ч. ложка
- часник1 головка (пропустити через прес або натерти на тертці)
- мед 1 стіл. ложка
- сік м’яса 1 стіл. ложка
- паприка 1 стіл. ложка
Для приготування знадобиться шматок свинячої грудинки вагою приблизно 1 кг (+/-). М’ясо можна розрізати на кілька шматків (2-3), можна так залишити.
М’ясо перед запіканням засолюємо в розсолі. Для його приготування в каструлю вливаємо воду, додаємо лавровий лист, сіль та спеції. Доводимо до кипіння та повністю остуджуємо.
Свинячу грудинку заливаємо повністю остиглим розсолом, закриваємо посуд кришкою і забираємо в холодильник на 8 годин (на ніч).
Через деякий час (коли м’ясо просолилося) дістаємо його з розсолу. Натираємо тертим часником, чорним меленим перцем і меленим коріандром. Нам такий набір спецій подобається, ви можете використовувати свої улюблені.
Загортаємо м’ясо в харчову фольгу (краще 2 шари) і запікаємо в духовці при 180 градусах одну годину.
Після розгортаємо фольгу (виділяється невелика кількість соку) і обмазуємо грудинку сумішшю з меду, солодкої паприки і соку, що виділився.
Запікаємо у відкритому вигляді за такої ж температури 10-15 хвилин. Можна перевернути, обмазати інший бік та запекти.
Грудинка готова. Смачно як у теплому, так і охолодженому вигляді. Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!