Таку моркву можна готувати круглий рік. Це і закуска, і легкий салат, і навіть смачний гарнір будь-якого м’яса

Це і закуска, і легкий салат, і навіть смачний гарнір будь-якого м’яса! Морква виходить із приємним пряним ароматом, хрумка і в цілому дуже приємна на смак.

Інгредієнти на 1,5 л:

  • Морква – 1,5 кг.
  • У кожну банку:
  • лавровий лист – 1 шт.
  • Гострий перець – 3 кільця
  • Часник – 1-2 зубчики
  • запашний перець – 3 шт.
  • чорний перець горошком – 4-5 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Парасолька кропу

Маринад на 1 літр води:

  • Цукор – 50 г.
  • Сіль – 40 г.
  • оцет 9% – 60 мл.

Спосіб приготування:

У сухі чисті баночки закладаємо горошини чорного та запашного перцю, лавровий лист, гвоздику, пластини часнику, кілька кілець гострого перцю та кріп (парасольку, гілочку свіжого або насіння). Моркву нарізаємо на кружечки або тонкі смужки (як більше подобається). Чим тонше буде нарізка, тим швидше морква промаринується.

Відправляємо нарізану моркву в банки, заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин. Через 15 хвилин зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор, сіль, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Як тільки вода закипить, вливаємо 9% оцет, перемішуємо та знімаємо з вогню. Заливаємо банки з морквою гарячим маринадом, щільно закручуємо кришками, перевертаємо і ставимо під шубу до охолодження. Зберігати таку заготівлю можна лише в холодильнику.Якщо на дворі прохолодно, я зберігаю на балконі.

Морква, яка нарізана кільцями, можна пробувати не раніше, ніж через 2 тижні, а ту, що нарізана на смужки, можна дегустувати вже через 3-4 дні.

Не вдається скопіювати.